Aikuisopiskelijan lainantakaus

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Aikuisopiskelija84
Viestit:1
Liittynyt: 12 Marras 2019, 22:08

Aikuisopiskelijan lainantakaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Aikuisopiskelija84 » 12 Marras 2019, 22:15

Hei,
Opiskelen ammattikorkeakoulututkintoa päiväopiskelijana opintovapaalla aikuiskoulutustuella. Aikuiskoulutustukeni on kuitenkin päättymässä 3kk päästä ja opintoni jatkuvat vielä 2021 saakka. Onko minun tuen loppumisen jälkeen mahdollista saada enää opintolainaan takausta ja lainaa nostettua vai jäänkö kokonaan ilman tukea/lainaa loppuopintojeni ajaksi? Minulla on perusopintotukikuukaudet melkein kokonaan käytetty myös aiemmissa tutkinnoissani...

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31912
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Aikuisopiskelijan lainantakaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Marras 2019, 10:25

Hei Aikuisopiskelija84!

Opintolainantakaus on osa opintotukea ja edellyttää siis, että opintotukikuukausia on jäljellä.

Jos sinulla on edes muutamia tukikuukausia jäljellä, pystyt lainaa nostamaan. Kun opintotuki (opintoraha ja lainantakaus) on myönnetty jäljellä oleville tukikuukausille ja olet nostanut opintolainan päätöksen mukaisesti, voit perua tulevien kuukausien opintotuen (opintoraha) maksun ja palauttaa sinulle jo mahdollisesti maksetun opintorahan. Näin tukikuukaudet palautuvat uudelleen käytettäviksi. Voit hakea tukikuukausia uudelleen maksuun ja tällöin saat myös lainantakauksen näille kuukausille.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi