Tuet lukion jälkeen

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
heidi12

Tuet lukion jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja heidi12 » 21 Helmi 2020, 21:26

Hei!

Olen ymmärtänyt, että lukion jälkeen on haettava johonkin kouluun, jotta voi saada kesän aikana toimeentulotukea. Aion hakea tänä keväänä lukion jälkeen ammattikouluun, josta valmistuisin lastenohjaajaksi. Mikäli minua ei hyväksytä tähän kouluun, voinko saada kevään jälkeen toimeentulotukea? Käyn töissä ja työt jatkuvat lukion jälkeenkin, mutta palkkani on todella pieni.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:30648
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Tuet lukion jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 24 Helmi 2020, 09:41

Hei

Mitään yksioikoista yhteyttä opiskelupaikan hakemisella ja toimeentulotuen saamisella ei ole. Mutta jos nuori ei hae opiskelemaan eikä hän ole työnhakija, hän on laiminlyönyt velvollisuutensa järjestää toimeentulonsa, minkä seurauksena toimeentulotuen saaminen vaikeutuu. Toimeentulotuen määrää voidaan esimerkiksi alentaa.

Opiskelupaikkojen hakemisen lisäksi sinun on syytä myös käydä TE-toimistossa. Selvitä siellä työnhakumahdollisuudet. Tämä on tärkeää varsinkin, jos et saa opiskelupaikkaa. Työttömyysturvankin saaminen voi olla mahdollista.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi