Opintolaina lukiosta korkeakouluun

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Tuukka M

Opintolaina lukiosta korkeakouluun

Lukematon viesti Kirjoittaja Tuukka M » 02 Kesä 2020, 00:58

Hei, kesän jälkeen siirryn lukion kolmannelle luokalle jonka aikana haluaisin ottaa opintolainaa. Lukion jälkeen suunnittelen ammattikorkea koulua jonka aikana ottaisin myöskin opintolainaa, sivuillanne lukee että opintolainaa aletaan maksamaan takaisin 3 vuoden opintojen lopun jälkeen. Tarkoittaako tämä että joutuisin alkamaan maksamaan lukion opintolainaa 3 vuotta lukion loppumisen jälkeen eli kesken jatko opintoja, vai maksanko lukion sekä ammattikorkeakoulun aikaisen opintolainan 3 vuotta jatko opintojen jälkeen? Entä vaikuttaako siihen väli vuodet tai alan vaihto?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32003
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolaina lukiosta korkeakouluun

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 02 Kesä 2020, 15:13

Hei Tuukka M!

Opintolainan takaisinmaksusta neuvottelet pankkisi kanssa. Takaisinmaksu alkaa yleensä noin puoli vuotta sen jälkeen, kun pankki on pääomittanut opintolainasi korot, eli lisännyt korot lainan pääomaan viimeisen kerran. Pankki pääomittaa opintolainasi korot niin kauan, kun saat opintotukea ja vielä yhden lukukauden ajan viimeisen opintotukilukukautesi jälkeen. Ole tarvittaessa yhteydessä pankkiisi.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi