Kaksoiskansalaisuus ja sosiaaliturva

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Kaksoiskansalaisuusko

Kaksoiskansalaisuus ja sosiaaliturva

Lukematon viesti Kirjoittaja Kaksoiskansalaisuusko » 14 Kesä 2020, 11:36

Hei!
Opiskelen päätoimisesti tutkintoani Ruotsissa, ja harkitsen hakevani Ruotsin kansalaisuutta kolmen vuoden täällä oleskeluni jälkeen, sillä tulevaisuus vaikuttaa vahvasti olevan täällä ja käytännön asioiden hoitaminen (passi yms) helpottuisi huomattavasti.
Opinnot jatkuvat vielä kaksi vuotta ja pohdin miten mahdollinen kaksoiskansalaisuus vaikuttaa Suomen sosiaaliturvaani ja opintotukeen tältä ajalta. Olenko vielä uuden kansalaisuuden saatuani oikeutettu aiemmin myönnettyyn Suomen sosiaaliturvaan ja opintotukeen opintojeni ajaksi, vai kuulunko uuden kansalaisuuden myötä oleskelumaani sosiaaliturvan piiriin ja täten opintotuki tulee hakea myös Ruotsista?

Kysymys siirretty Kansainvälisten tilanteiden palstalta, vastattu sosiaaliturvan osalta.
Sara | Kela kansainväliset asiat

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32838
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kaksoiskansalaisuus ja sosiaaliturva

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 15 Kesä 2020, 12:09

Hei

Kelan opintotuen periaatteena on, että jos olemme myöntäneet opintotuen ulkomailla suoritettaviin opintoihin, voimme maksaa opintotuen koko sille opiskeluajalle, jolle opintotuki on myönnetty, vaikka suomalaisen opiskelijan olosuhteet muuttuvat opintojen aikana.

Kertomasi järjestelyt voivat kuitenkin johtaa siihen, että voisit ehkä saada Ruotsin opintotukea. Jos niin käy, sinulla on valintatilanne: jatkatko Suomen opintotuella vai siirrytkö Ruotsin opintotuelle. Molempia et voi saada samalta ajalta.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi