Opintolainahyvitys opintojen suoritusajan pidentyessä terveyssyistä .

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Pikku Myy 1
Viestit:1
Liittynyt: 24 Kesä 2020, 15:49

Opintolainahyvitys opintojen suoritusajan pidentyessä terveyssyistä .

Lukematon viesti Kirjoittaja Pikku Myy 1 » 24 Kesä 2020, 16:32

Hei! Kuinka tällä hetkellä kuntoutusrahalla opiskelu vaikuttaa opintojen alussa otetun lainan hyvitykseen opiskeluajan pidentyessä max. neljään vuoteen. Opintojen alussa otettua lainaa on yli 10.000 euroa tällä hetkellä. Kyseessä on alempi korkeakoulututkinto ja kuntoutustuki sekä opintojen suoritusajan pidentäminen on myönnetty terveydellisistä syistä. Suunnitelmissa on suorittaa ylempi korkeakoulututkinto kandin perään. Kuinka tämä vaikuttaa lainahyvitykseen ja vaadittaviin opintojen suoritus aikoihin?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33920
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainahyvitys opintojen suoritusajan pidentyessä terveyssyistä .

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 25 Kesä 2020, 08:45

Hei Pikku Myy 1!

Opintolainahyvityksen edellytyksenä on, että opinnot suoritetaan määräajassa. Se perustuu tutkinnon laajuuteen. Esimerkiksi 180 opintopisteen alemman korkeakoulututkinnon määräaika on 3,5 lukuvuotta ja 300 opintopisteen tutkinnon (alempi+ylempi) määräaika on 6 lukuvuotta.

Määräaikaa voidaan pidentää, jos opinnot ovat hidastuneet hyväksyttävän syyn vuoksi. Tälläinen on esimerkiksi oma sairaus, jos on saanut sairauspäivärahaa tai täyden työkyvyttömyyden perusteella maksettavaa kuntoutustukea, eläkettä tai korvausta. Sinun kannattaa tarkistaa, onko kuntoutustuki myönnetty täyden työkyvyttömyyden perusteella.

Sinun kannattaa opintolainahyvityksen laskurin avulla arvioida, mihin mennessä opinnot on suoritettava, jotta voit saada opintolainahyvityksen.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi