Kesän opintotuki ja opintopisteet

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Loraevgenieva

Kesän opintotuki ja opintopisteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Loraevgenieva » 29 Heinä 2020, 15:42

Moikka!

Nostin kesän ajalta opintotukea- sekä lainaa, sillä päätin tehdä myös kesällä opintoja. Yhden kurssin opintopisteet (5op) tulevat kuitenkin vasta lokakuussa ja mietin, että milloin kela tarkistaa opintopisteiden määrän edelliseltä lukuvuodelta? Ilman näitä 5 opintopistettä minulla ei tule täyteen se 60 opintopistettä, mitä vaaditaan, jotta minulla olisi oikeus tukiin joka kuukaudelta. Mietinkin, että joudunko siis palauttamaan kelalle jotakin, kun en ole saanut 60 opintopistettä ennen tulevan lukuvuoden alkua? Kun olen kuitenkin tehnyt kurssia kesällä, mutta tentti sattuu olemaan vasta lokakuussa enkä voi ennen sitä saada opintopisteitä siitä.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32840
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Kesän opintotuki ja opintopisteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 30 Heinä 2020, 08:59

Hei Loraevgenieva!

Korkeakouluopiskelijoiden opintojen edistymisen seuranta tehdään vuosittain lokakuussa. Kela selvittää opintotukitietojesi ja opintosuoritusrekisterin tietojen perusteella, ovatko opintosi edistyneet riittävästi.

Edistymisen seuranta koskee koko edeltävää lukuvuotta (1.8.–31.7.), eikä yksittäisten kuukausien opintoja valvota. Opintosi ovat edistyneet riittävästi, jos olet edeltävän lukuvuoden aikana suorittanut opintoja keskimäärin vähintään 5,0 opintopistettä tukikuukautta kohti.

Jos et ole suorittanut tukikuukautta kohti vähintään 5 opintopistettä edeltävänä lukuvuotena, voit saada edelleen tukea, jos olet koko opiskeluaikana suorittanut opintoja vähintään 5 opintopistettä tukikuukautta kohti. Sinun on kuitenkin pitänyt suorittaa edeltävänä lukuvuotena vähintään 20 opintopistettä (vähimmäissuoritusvaatimus).

Jos haluat pienentää edistymisen seurannassa huomioon otettavien tukikuukausien määrää, voit perua tai palauttaa opintotukea. www.kela.fi/opintotuki-peruminen-ja-palauttaminen.

Jos opintosi eivät ole edistyneet riittävästi, Kela lähettää sinulle selvityspyynnön. Selvitä vastauksessasi syyt, joiden vuoksi opintosi eivät ole edistyneet. www.kela.fi/edistyminen-vastaaminen. Jos sinulla on kesken opintokokonaisuus, joka ei näy opinto-suoritusrekisterissä, liitä mukaan opettajan arvio tai osasuoritustodistus siitä, kuinka monta opintopistettä kesken olevasta opintokokonaisuudesta olet suorittanut 31.7. mennessä.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi