Aikuiskoulutustuki/opintolaina

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi korkoavustuksesta ja opintolainan takaisinmaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Jonttufantti

Aikuiskoulutustuki/opintolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja Jonttufantti » 31 Heinä 2020, 06:15

Hei!
Olen opintovapaalla 1.9.2020-31.5.2021 ja minulle on myönnetty samalta ajalta täysimääräinen aikuiskoulutustuki sekä kelan toimesta valtion takaus opintolainaan.

Miten käy sellaisessa tilanteessa, että on nostanut tuon koko opintolainan yhdellä kertaa ja opintovapaa jostain syystä keskeytyisi kuukaudeksi (esim. Huhtikuussa) eli siltä kuukaudelta en saisi aikuiskoulutustukea vaan olisin töissä. Miten tämä vaikuttattaisi opintolainaan sillä sivuillanne lukee, että opintolainan takausta voi saada vain niiltä kuukausilta, joissa on vähintään 18 aikuiskoulutustukijaksoon kuuluvaa kalenteripäivää. Pitäiskö teiltä hakea uusi päätös lainantakaukseen ja palauttaa ylimääräinen laina takaisin pankkiin vai miten pitäisi toimia? Mitä jos kuitenkin käytän säästyneen aikuiskoulutustuki kuukauden myöhemmin syksyllä, vaikuttaako se millään tavalla?

Kiitos jos ehditte vastaamaan.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32778
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Aikuiskoulutustuki/opintolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 31 Heinä 2020, 15:14

Hei Jonttufantti!

Jos opintolainan on siinä tilanteessa ehtinyt jo nostaa, voi lainan pitää eikä sitä silloin tarvitse palauttaa. Kannattaa siis huomioida tämä ja säästää lainaa myöhempää opiskelua varten, jos opintosi jostain syystä keskeytyy välillä.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi