Opintolainan jatko

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
iiromak
Viestit:1
Liittynyt: 31 Maalis 2021, 10:26

Opintolainan jatko

Lukematon viesti Kirjoittaja iiromak » 31 Maalis 2021, 10:31

Valmistun ylioppilaaksi keväällä 2022 ja suunnitelmissa jatko-opiskeli korkeakoulussa. Jos haen opintolainaa nyt lopulle lukioajalle ja sitten vielä korkeakoulussa, miten sen mahdollinen hyvitys menee? Meneekö hyvitys ensimmisen tutkinnon ajalla nostetusta lainasta vai koko lainasta yhteensä?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35017
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainan jatko

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 31 Maalis 2021, 14:54

Hei iiromak!

Opintolainahyvitys koskee opintolainoja, jotka on nostettu korkeakoulututkinto-opintojen aikana. Jos nostat opintolainaa nyt lukio-opintojesi aikana, niitä ei lasketa mukaan opintolainahyvitykseen.

Opintolainahyvitys koskee siis vain korkeakouluopiskelijoita ja se voidaan myöntää ensimmäisen suoritetun korkeakoulututkinnon perusteella. Jos tulevaisuudessa aloitat ensimmäiset korkeakouluopintosi ja suoritat tutkinnon määräajassa, voidaan opintolainahyvitysoikeus tutkia niihin opintoihin. Siinä tullaan huomioimaan lainat, jotka olet nostanut korkeakouluopintojesi aikana.

Lisää opintolainahyvityksestä voit lukea täältä: www.kela.fi/opintolainahyvitys

Ystävällisin terveisin
Päivikki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi