Opiskelijan etuudet kesällä

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Vieras

Opiskelijan etuudet kesällä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 07 Huhti 2021, 13:03

Olen korkeakouluopiskelija ja suoritan opintoihini liittyvää perusharjoittelua (15op). Mitä etuuksia saan? Työharjoittelusta ei makseta palkkaa. En välttämättä halua nostaa opintotukea, sillä se vähennettäsiin opintotukikuukausistani. Olenko oikeutettu työttömyyspäivärahaan tai vastaavaan?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:35017
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opiskelijan etuudet kesällä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 08 Huhti 2021, 15:30

Hei!

Työttömyysetuus voi olla mahdollinen, jos te-palvelu puoltaa etuuden maksua opiskelun ajalle ja sinulla on yksi ammatillinen tutkinto suoritettuna. Kela voi asettaa 21 viikon odotusajan (eli työttömyysetuutta ei tältä ajalta makseta) jos hakijalla ei ole ammatillista koulutusta ja työssäoloehto ei täyty. (Poikkeuksena: Odotusaikaa ei ole, jos hakija saa työmarkkinatukea välittömästi työttömyyspäivärahan eli perus- tai ansiopäivärahan enimmäisajan jatkoksi).

Opintotuki on ensisijainen perustoimeentulotukeen nähden. Perustoimeentulotuki voi olla mahdollinen opiskelijalle esimerkiksi silloin, jos opiskelija on käyttänyt loppuun enimmäistukikuukaudet. Jos sinulla on tukikuukausia jäljellä, niin tulee ensisijaisesti opintojen ajalle hakea opintotukea, jos et ole oikeutettu työttömyysetuuteen. www.kela.fi/toimeentulotuki-opiskelijat.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi