Tulot laskee

Miten asumistukea haetaan? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele lapsiperheen asumistuesta.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Chrisse

Tulot laskee

Lukematon viesti Kirjoittaja Chrisse » 10 Loka 2019, 03:37

Hei,
Olen tällä hetkellä vielä palkkatyössä ja tuloni ovat noin 2500€ bruttona. Hain syksyllä asumistukea, koska tuloni olivat pienemmät mutta tuli hylätty päätös. Päätöksessä luki että tuloni lasketaan suurin piirtein tuon 2500€/kk perusteella, joten ei ole oikeutta asumistukeen tällä hetkellä. Miten nyt jatkossa, kun työt loppuvat niin voinko hakea asumistukea uudestaan ja millä keskiarvolla tulot lasketaan? Itselleni tulee 3kk karenssi, joten siltä ajalta ei tule olemaan tuloja.

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:30371
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Tulot laskee

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 10 Loka 2019, 10:53

Hei Chrisse!

Voit hakea tukea uudella hakemuksella, koska tilanteesi muuttuu. Asumistuki lasketaan joko jatkuvan tulon tai keskiarvotulon mukaan.

Jatkuvana tulona pidetään tuloa, joka jatkuu vähintään 3 kuukautta asumistuen myöntämis- tai tarkistamisajankohdasta. Jos siis henkilön tulot jatkuvat samanlaisina vähintään 3 kuukautta myöntö- tai tarkistamisajankohdasta, asumistuen määrä lasketaan näiden tulojen mukaan.

Keskiarvotuloa käytetään siinä tapauksessa, jos henkilön tulot vaihtelevat eli eivät pysy samoina vähintään 3 kuukautta. Arvioinnissa otetaan huomioon kaikki tulot, jotka henkilö saa seuraavan 12 kuukauden aikana.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi