Asumistuki

Miten asumistukea haetaan? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele lapsiperheen asumistuesta.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
Annalli

Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Annalli » 08 Huhti 2021, 09:12

Hei! Asun 3 lapsen kanssa. Teen 80% työaikaa jaksamisen vuoksi. Lasketaanko asumistuki tämän tulon perusteella? Eli periaatteessa saisin enemmän asumistukea kuin jos saisin tehdessäni 100% töitä?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:31825
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 09 Huhti 2021, 14:45

Hei Annalli !

Asumistukeen vaikuttaa ruokakuntaan kuuluvien henkilöiden bruttotulot. Bruttotulot tarkoittavat tuloja, joista ei ole vielä vähennetty veroja. Tulot lasketaan joko jatkuvana tulona tai keskiarvotulona. Jos tulot pysyvät samana 3 kuukautta asumistuen myöntämis- tai tarkistamisajankohdasta katsotaan tulo jatkuvaksi tuloksi, mutta jos tulot vaihtelevat eli eivät pysy samoina vähintään 3 kuukautta asumistuen myöntämis- tai tarkistamisajankohdasta, arvioidaan keskiarvotulo.

Jokaisen ruokakuntaan kuuluvan henkilön palkkatulosta tehdään Kelassa 300 euron ansiotulovähennys. Tämä tarkoittaa sitä, että henkilön tulona huomioidaan todellista tuloa pienempi tulo.

Yleinen asumistuki on 80 % hyväksyttävien asumismenojen ja perusomavastuun erotuksesta. Kaikkein pienituloisimmilla ei ole ollenkaan perusomavastuuta. Jos hyväksyttävien asumismenojen määrä ylittää enimmäisasumismenot, tuen määrä lasketaan enimmäisasumismenojen mukaan.

Voit lukea lisää asumistuesta kela.fi sivuiltamme :arvioida asumistuen määrää kela.fi sivujen yleisen asumistuen laskurilla:
www.kela.fi/yleinen-asumistuki
sekä arvioida asumistuen määrää kela.fi sivuilla yleisen asumistuen laskurilla

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
 
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi