Työttömyysturva ja matkustaminen

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 29 Elo 2017, 13:45
Hei PESTE666!

Tilapäinen ulkomailla oleskelu ei keskeytä työttömyysturvan maksua. Edellytyksenä kuitenkin on, että pysyt Suomen sosiaaliturvaan vakuutettuna ja pysyt työnhakijana Suomessa. Lomamatka ei siis pääsääntöisesti vaikuta työttömyysturvaoikeuteesi.

Yleistä asumistukea voit saada 3 kuukauden ajan lomamatkasi aikana kunhan sinulla on asumiskustannuksia koko matkan ajan ja pysyt Suomen sosiaaliturvaan vakuutettuna. Toimeentulotukea voi saada vain Suomessa syntyneisiin kustannuksiin.

Terveisin
Sanna | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Villeroy 10 Tammi 2018, 18:42
Miksi Kelalle pitää ilmoittaa työttömyysajan ilmoituksessa lyhytkestoinen matkustaminen (lomamatka), jos se ei kerran ole este työttömyysturvan maksulle (vuonna 2017, kuluvasta vuodesta en tiedä)? Eikö työttömällä ole oikeutta yksityisyyteen? Mitä Kela/TE-palvelut tekevät tuolla tiedolla?
Kirjoittaja Villeroy 12 Tammi 2018, 00:42
Muistaakseni ilmoituksen alasvetovalikossa on matkoilla-kohta.

Sehän tässä juuri tuntuukin omituiselta, että Kelalle pitäisi selittää mitä on tehnyt, jos kerran on kuitenkin ollut tavoitettavissa sekä valmis ottamaan vastaan työtä. Tai toisinpäin kääntäen voisi kysyä, että miksi sitten vaikkapa kalassa käymisestä tai sukulaisten luona vierailusta ei joudu tekemään tiliä Kelalle.
Kirjoittaja Villeroy 13 Tammi 2018, 00:09
Huhuu, saisinko vastauksen kysymykseen?

Minusta on vieläpä varsin epäloogista, että matkoilla ulkomailla -kohta työttömyysajan ilmoituksen alasvetovalikossa on ikään kuin poissaolon tai muka-työmarkkinoiden käyttettämättömissä olevana vaihtoehtona, kuten siellä on myös sairaana ja vankeusrangaistusta suorittamassa -kohdat.
Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 17 Tammi 2018, 09:25
Hei Villeroy!

Työnhaku on mahdollista keskeyttää ulkomaanmatkan ajaksi. Mikäli työnhaun pitää voimassa ja työvoimapoliittinen lausunto on esteetön, työttömyysetuus voidaan maksaa ulkomaan matkan ajalta normaalisti. Ulkomaan matkasta voi ilmoittaa työttömyysajan ilmoituksessa.

Mikäli työnhaun katkaisee, työttömyysetuutta ei tältä ajalta makseta. Mikäli katkos on alle 30 päivää, työttömyysetuuden 20 päivän maksujaksot säilyvät ennallaan.

Ystävällisesti
Katariina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Kirjoittaja Taivaanpii 22 Elo 2018, 05:01
“Tilapäinen ulkomailla oleskelu ei keskeytä työttömyysturvan maksua. Edellytyksenä kuitenkin on, että pysyt Suomen sosiaaliturvaan vakuutettuna ja pysyt työnhakijana Suomessa. Lomamatka ei siis pääsääntöisesti vaikuta työttömyysturvaoikeuteesi.”

Onko tämä sääntö yhä voimassa? Kuinka pitkä voi olla tilapäinen ulkomailla oleskelu?
Vastaa