Työssäoloehto+sairasloma

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Katariina-88

Työssäoloehto+sairasloma

Lukematon viesti Kirjoittaja Katariina-88 » 14 Elo 2019, 18:19

Hei! Olen ollut kesän töissä täydellä työajalla ja jouduin nyt yllättäen muutaman viikon sairaslomalle, jonka ajalta saan palkkaa. Lasketaanko nämä viikot myös mukaan työssäoloehtoa täyttäviin viikkoihin? Työsuhde jatkuu sairasloman jälkeen.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14940
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työssäoloehto+sairasloma

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 15 Elo 2019, 08:35

Hei Katariina-88!

Työssäoloehtoon ei voida huomioida aikaa, jolta on maksettu työ- tai virkaehtosopimuksen perusteella sairausajan palkkaa. Nämä jaksot kuitenkin pidentävät työssäoloehdon 28 kuukauden tarkastelujaksoa.

Työaikaa koskevat edellytykset täyttyvät, kun henkilön työaika yhdessä tai useammassa työsuhteessa on yhteensä vähintään 18 tuntia kalenteriviikossa. Kalenteriviikkona pidetään aikaa maanantaista sunnuntaihin. Jokainen sellainen kalenteriviikko, johon sisältyy vähintään 18 työtuntia yhdestä tai useammasta työsuhteesta, lasketaan yhdeksi viikoksi työssäoloehtoon. Jos työtunteja on ollut alle 18, jätetään koko kalenteriviikko huomioon ottamatta.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi