Liikkuvuusavustus

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Muuttajaaa

Liikkuvuusavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Muuttajaaa » 14 Tammi 2019, 15:12

Hei! Asun tällä hetkellä yli 100 km päässä työpaikasta, jonne minut palkattiin jo suullisesti työhaastattelussa. Olenko oikeutettu liikkuvuusavustukseen, mikäli muutan työpaikan lähettyvyyteen ja työsopimuksenkesto on vähintään 2 kk? Ja jos olen niin milloin minun on lähetettävä hakemus, koska kirjallista työsopimustahan ei ole vielä tehty, mutta lukemissani viesteissä Kelan asiakaspalvelija on sanonut, että hakemus on lähetettävä kuitenkin ennen työsuhteen alkua. Enhän voi täyttää hakemuksen kohtaa ''työsuhteen alku'' tai toimittaa työsopimusta ennen työsuhteen kirjallista solmimista.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15628
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Liikkuvuusavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 16 Tammi 2019, 15:14

Hei

Liikkuvuusavustusta voidaan maksaa, jos otat vastaan vähintään 2 kuukautta kestävän työsuhteisen työn tai osa-aikatyön, jossa päivittäinen työmatka kestää yli 3 tuntia (osa-aikatyössä 2 tuntia). Liikkuvuusavustusta voidaan maksaa myös, jos muutat työn takia. Työsuhteen kestoon ja työaikaan liittyvien ehtojen tulee täyttyä myös silloin.

Liikkuvuusavustus edellyttää, että ennen työsuhteen alkamista on ollut oikeutettu työttömyysturvaan. Mahdollinen karenssi tai omavastuuaika tulkitaan liikkuvuusavustuksessa myös tällaiseksi työttömyysturvaan oikeutetuksi ajaksi.

Liikkuvuusavustus piti aikaisemmin hakea ennen työsuhteen alkamista, mutta 1.1.2018 alkaen liikkuvuusavustusta on voinut hakea 3 kk takautuen.

Lisätietoa: www.kela.fi/liikkuvuusavustus.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi