Työttömäksi ilmoittautuminen vaikka on töitä?

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Lastenhoitaja1233

Työttömäksi ilmoittautuminen vaikka on töitä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Lastenhoitaja1233 » 18 Tammi 2019, 07:21

Moi! Mulla on semmonen tilanne että aloitan työt puolipäiväisenä lastenhoitajana ja palkkaa saan n. 1000e/kk ja samalla suoritan mahdollisesti iltalukion kursseja tai teen niitä itseopiskeluna. Asun poikaystäväni kanssa ja hän tienaa sen verran, ettemme ole oikeutettuja asumistukeen.

Kuulin, että voin olla oikeutettu työmarkkinatukeen, mutta en oikein tajua miten sitä haetaan. En kai voi ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksikaan ja täten hakea työttömyystukea, kun mulla on jo työpaikka? Miten mun pitäis nyt toimia? Kiitti!

Avatar
Vieras

Re: Työttömäksi ilmoittautuminen vaikka on töitä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 18 Tammi 2019, 17:05

Moi

Kannattaa olla yhteydessä työkkäriin ja selvittää onko oikeutettu työttömyys etuuteen. Jos he toteavat että olet oikeutettu, voit hakea työttömyysturvaa. Kuulutko työttömyyskassaan? Jos kuulut, haet etuutta heiltä, muussa tapauksessa Kelalta.

Avatar
Ap1233

Re: Työttömäksi ilmoittautuminen vaikka on töitä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Ap1233 » 19 Tammi 2019, 01:01

Eli onko työttömyysturva sama kuin työmarkkinatuki?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15644
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työttömäksi ilmoittautuminen vaikka on töitä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 21 Tammi 2019, 14:58

Hei!

Nimimerkille Lastenhoitaja1233:
Sinun kannattaa tosiaan olla yhteydessä TE-palveluun. Voit olla työnhakijana vaikka olisit töissä. Jos TE-palvelu katsoo, että olet osa-aikatyössä, voit hakea soviteltua työttömyysetuutta asiointipalvelussa (hakemukset ja ilmoitukset - työttömyysturva - siirry hakemukseen).

Jos kuulut työttömyyskassaan, tulisi työttömyysetuus ensisijaisesti hakea sieltä. Jos et saa sieltä tukea, voit hakea tuen Kelasta.

Nimimerkille Ap1233:
Työttömyysturva on yleisnimike työttömyysetuuksille eli peruspäivärahalle ja työmarkkinatuelle. Molempia etuuksia haetaan Kelassa samalla lomakkeella.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi