Valmistuminen - työtön työnhakija - työttömyysturva

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Vieras

Valmistuminen - työtön työnhakija - työttömyysturva

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 20 Tammi 2019, 10:40

Hei!

Tulen virallisesti valmistumaan ammattikorkeakoulusta 22.2.2019. Tänä päivänä saan viralllisen paperin, koska ammattikorkeakouluni tarjoaa vain 1 päivän kuukaudessa milloin voin tutkintotodistukseni saada. Minulla ei kuitenkaan ole ollut enää opintoja vuodenvaihteen 2018-2019 jälkeen. Viimeinen virallinen opiskelupäiväni oli 28.12.2018. Viivästyminen tutkintotodistuksen suhteen johtuu enimmäkseen koulun puolelta tulleista syistä.

Tämän 2019 vuoden puolella en ole ollut enää siis ilmeisesti oikeutettu opintotukeen, koska opintoja ei ole ollut? Vaikkakin viimeiset merkinnät opintosuorituksiini tulevat tammikuun aikana, johtuen mm. opettajien joululomasta.

Kysymys kuuluu voinko nyt jo hakeutua työttömäksi työnhakijaksi, vaikka virallista valmistuspaperia ei vielä olekaan?

Tässä yritän siis nyt vain pohtia, mikä on statukseni Kelan, TE-palveluiden ja ammattikorkeakouluni suhteen ja miten turvaan taloudellisesti itseni tammi- ja helmikuun 2019 aikana.

Kiitos!


Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15644
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Valmistuminen - työtön työnhakija - työttömyysturva

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 22 Tammi 2019, 10:32

Hei!

Todennäköisesti sinut katsotaan opiskelijaksi kunnes virallisesti valmistut, etkä voi ennen sitä ilmoittautua TE-palveluun työnhakijaksi. Tämä kannattaa kuitenkin varmistaa vielä TE-palvelusta, he tutkivat asian tarkemmin. Yleensä opiskelija voi saada opintotukea valmistumista edeltävään tai valmistumiskuukauden loppuun saakka.

Voit myös hakea yleistä asumistukea koska se ei ole sidonnainen opiskelun kanssa. Tarvittaessa voit hakea myös toimeentulotukea.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi