Omapalvelun virheellinen tieto maksusta

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Vieras

Omapalvelun virheellinen tieto maksusta

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Tammi 2019, 19:11

Hei.
tein työttömyysajan ilmoituksen tiistaina yöllä heti vuorokauden vaihduttua. työmarkkinatuki on ollut aikaisemmin aina maksussa näin ollen torstaina.

Nyt tänään vielä kun sen tila näkyi "käsittelyssä", niin otin yhteyttä Kelaan ja sieltä sanottiin että se on käsitelty tänään aamulla ja on maksussa perjantaina.

VAan kun tämä tieto ei ole oma palveun näkymässä muuttunut miksikään.
Seuraavat maksut - osiossa näkyy helmikkun 1. päivänä maksupäivä asumistuesta ja toimeentulotuesta ja sitten otsikolla "katso seuraavien etuuksien maksuista niiden omilta sivuilta:" lukee Työttömyysturva.

Vasemmasta linkistä kun näpsäyttää työttömyysturva ja maskut. niin sielä lukee että "maksaminen edellyttää työttömyysaikaa koskevan ilmoituksen toimittamista".
Kelan etuuskäsittelijä väittää että hän on sen laittanut maksuun ja on tilillä perjantaina. se uskoo ken näkee.
Ja mikä hassuinta (tai mitä enää Kelan virkailijoilta voi muuta odottaa...) hän puhui itsensä lopulta pussiin ja jäi valheesta kii. Kun sanoin että voin lähettää kuvan, miltä se näyttää mun omapalvelusivuillani kun te ette varmaan näe samaa näkymää mitä asiakkaat.
Hän sanoi että kyllä hän itseasiassa näkee. Ja toisessa vaiheessa sanoi että Kelalaisten näkemässä järjestelmässä maksu näkyy käsitellyn ja maksupäivä olevan perjantaina. "ei hän tiedä miksi se teille näkyy väärin".
Lupasi selvittää teknisen tuen kautta, mutta enpä usko että tulee lasta tai *****.
Eli hänellä on jäänyt joku lopullinen namiska painamatta joka siirtää sen maksuun ja tässä ollaan taas rahatta ties kuinka kauan, kun työmarkkinatuen maksuerä on bittiavaruudessa. ja tämä jankkaa "hän laittoi maksuun"
Eikö ihmisen päässä hälytyskellot ala raksuttaa jos tämä näki saman mitä minä, että työttömyysturvan maksu herjaa että "käsittelyssä" ja " edellyttää työttömyysajan ilmoitusta". ja vielä siinäkin vaiheessa kun tämä sen mukamas käsitteli.

toinen virhe, mistä jäi kiinni. on että väitti että olisi minulle yrittänyt soittaa, vaikka puhelimessa ei ollut vastaamattomia eikä vastattuja puheluja tälle päivälle. Taas: "en minä tiedä, miksi se ei sitä näytä. ihan varmasti soitin".
Ihan varmasti en usko.

Sitten. viime joulukuun maksu oli väärin. nyt hän vastas siihenkin. siis aatelkaa näin äkkiä. kysyin ennakonpidätyksestä, ja yritti ressukka laskee naputella, naputella ja laskee kunnes sanoin että antaa olla. ne kuitenkin toimeentulotuessa sähläilis jos oikasette työmarkkinatuen.
ja toimeentulotuessakin on joulu-tammikuusta jo neljä päätöstä.

Osaako kukaan sanoa, miksi omapalvelu näyttää että ei olisi tehty edes työttömyysajan ilmoitusta, vaikka sen tein siis jo tiistaina, ja Kelassakin sen näkevät (hip hei). ja tuo näyttäisi siis olevan vielä käsittelyssä. vaikka Kelassa sanovat että se on laitettu jo perjantaille maksuunkin.

Tässä tulee muitakin hakemuksia haettavaksi. lisäksi on (yllätys yllätys) toimeentulotuen taas yksi oikaisupäätös joka odottaa käsittelyä jo viikon ajan. Eihän näihin sivuihin ja tähän palveluun voi luottaa pätkääkään.

Kelan virkailija sanoi ottavansa selvää. kun kysyin Kelan teknisen tuen puhelinnumeroa, niin tuli hiljaista. kun kysyin että mihinkäs rouva on aatellut soittavansa jos ei tiedä numeroa, niin hiljaisuus jatkui.

Mistä te näitä uusia Kelalaisia pystymetsästä revitte, kun aikaisemmatkaan ei ole tehtäviensä tasalla ja oppineet töitänsä.

Olen kokemuksen kautta huomannut että varsinkin nyt viime vuoden alusta olette parantaneet tahtia ihmisen elämällä ja terveydelläkin leikkimisessä. mutta tämän läpikuultavan valehtelunko pitäisi luottamusta herättää.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15644
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Omapalvelun virheellinen tieto maksusta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 25 Tammi 2019, 10:03

Hei!

Mikäli etuutesi on käsitelty ja laitettu maksuun keskiviikkona 23.1.2019, niin se päivittyy asiointipalveluusi vasta seuraavalle päivälle. 23.1.2019 maksuun laitettu etuus täytyisi olla tilillä kahden pankkipäivän päästä eli 25.1.2019.

Mikäli asiointipalvelussasi ilmenee ongelmia, niin voit olla yhteydessä myös tekniseen asiakastukeen tekninentuki@kela.fi. Lisää teknisestä asiakas tuesta www.kela.fi/asioi-verkossa_tekninen-asiakastuki

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vieras

Re: Omapalvelun virheellinen tieto maksusta

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 05 Helmi 2019, 23:37

Kela | työttömyysturva kirjoitti:Hei!

Mikäli etuutesi on käsitelty ja laitettu maksuun keskiviikkona 23.1.2019, niin se päivittyy asiointipalveluusi vasta seuraavalle päivälle. 23.1.2019 maksuun laitettu etuus täytyisi olla tilillä kahden pankkipäivän päästä eli 25.1.2019.

Mikäli asiointipalvelussasi ilmenee ongelmia, niin voit olla yhteydessä myös tekniseen asiakastukeen tekninentuki@kela.fi. Lisää teknisestä asiakas tuesta http://www.kela.fi/asioi-verkossa_tekninen-asiakastuki

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva
Höpön löpön taas. Ei ymmärretä kysymystä, niin ei. tuon kaiken toki tiedän, mitä kerroitte. vaan tässä oli kysymys että kun tämä palvelu näytti aivan virheellisesti niitä tietoja. en olisi muuten kiinnittänyt niihin mitään huomiotakaan. ei ole ensimmäinen kerta kun työttömyyskorvausta haen ja työttömyysajan ilmoitusta lähettelen.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15644
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Omapalvelun virheellinen tieto maksusta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 06 Helmi 2019, 15:42

Hei!

Ymmärtääkseni alkuperäinen kysymyksesi oli miksi maksu ei näy asiointipalvelussa vaikka virkailija on kertonut sen käsitelleensä. Tähän kysymykseen on vastattu edellisessä Kelan viestissä.

Mikäli työttömyysajanilmoituksen on täyttänyt 23.1. ja se on Kelassa käsitelty samana päivänä, tuen maksu näkyy seuraavana päivänä asiointipalvelussa ja tuki on maksussa kahden pankkipäivän kuluttua käsittelystä eli 25.1. Maksu ei päivity omaan asiointipalveluun samalla hetkellä kun käsittelijä on hakemuksen jo käsitellyt.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi