Työttömyysturva ja tilapäinen oleskelu ulkomailla

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
SamuSamu
Viestit:2
Liittynyt: 30 Tammi 2019, 15:52

Työttömyysturva ja tilapäinen oleskelu ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja SamuSamu » 01 Helmi 2019, 12:12

Perhe 2 aikuista, 2 lasta oleskelee ulkomailla EU maa n. 9kk, ja hakee samalla paikkakunnalta töitä. Saako kummatkin työttömyysturvaa, ja miten se lasketaan? Tulot 0. Ja haetaanko työttömyystuki Suomesta ja pitääkö ilmoittautua ja minne, Myös paikalliseeen työvoimatstoon??

Avatar
Vieras

Re: Työttömyysturva ja tilapäinen oleskelu ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 01 Helmi 2019, 15:23

Moi

Helpoiten saatte tiedon täältä: https://www.kela.fi/kun-elamantilanne-m ... yottomaksi
Jotta saatte työttömyysturvan kuntoon, teidän pitää ilmoittautua työttömäksi. Tämä onnistuu työvoimatoimistossa. Työvoimatoimiston ohjeet löydätte täältä: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhak ... index.html
Työvoimatoimisto siten määrittelee oletteko työttömiä vai ei ja haetteko etuutta Suomesta. Jos he vastaavat myöntävästi, haette sitten Kelasta työttömyysturvaa molemmat omilla hakemuksilla oma vastuun jälkeen. Pika opas tukiin löytyy täältä: https://www.kela.fi/tyottoman-pikaopas

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14044
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työttömyysturva ja tilapäinen oleskelu ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 04 Helmi 2019, 14:02

Hei SamuSamu!

Työttömyysetuus edellyttää, että olette ilmoittautunut TE-palveluihin työttömäksi työnhakijaksi ja olet työmarkkinoiden käytettävissä. Työttömyysetuus edellyttää puoltavaa lausuntoa TE-palveluilta.

Työttömyyspäiväraha on osa asumisperusteista sosiaaliturvaa. Mikäli oikeus Suomen sosiaaliturvaan päättyy ulkomailla olon aikana, työttömyysetuuskin päättyy.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi