Armeijan vaikutus karenssiin

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
AsukkiVaan7

Armeijan vaikutus karenssiin

Lukematon viesti Kirjoittaja AsukkiVaan7 » 14 Helmi 2019, 07:42

Ennen armeijaan menoa maksettu työttömyyspäivärahaa.

Lukion käynyt ja työtön. Opinahjoon pyrkiminen. Ovet ei auenneet. Ja heti koulun päättymisen jälkeen työttömäksi ilmoittautuminen.

Armeijaan tammikuussa. Sieltä paluu saman vuoden joulukuussa ja heti työttömäksi ilmoittautuminen palvelusajan eli lähes vuoden palveluksen jälkeen.

Aliupseerikoulu tuli käytyä. Sekin voi vaikuttaa työnsaamtiin joillain aloilla. Harkittu sopimussotilaaksi jääntiä, mutta viimekädessä vetäydytty ajatuksesta. Ilmailuala kiinnostanut, mihin ei yhteishaussa mahdollista hakea. Nyt oli koulutusta tarjolla, tulossa.

Haettu koulutukseen. Siis erillinen hakuprosessi.

Taasko 5 kuukauden karenssi edessä?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15394
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Armeijan vaikutus karenssiin

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 14 Helmi 2019, 10:51

Hei AsukkiVaan7!

Ilmeisesti tarkoitat Kelan asettamaa odotusaikaa, joka on noin 5 kuukautta, kun hakijalla ei ole ammatillista koulutusta. Odotusaika tulee luultavasti tilanteessasi uudelleen tutkittavaksi. Hakemuksella selvitetään asetetaanko sinulle odotusaika ja jos asetetaan, niin mille ajalle.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi