Aikuisopiskelijan turva

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
1967tv
Viestit:3
Liittynyt: 07 Helmi 2019, 15:39

Aikuisopiskelijan turva

Lukematon viesti Kirjoittaja 1967tv » 21 Helmi 2019, 08:51

Jos on 19 vuotias aikuislukioo käyvä nuori mutta mennyt päivätyöhön joka kuitenkin työnantajan puolelta päättynyt koeajalla, onko oikeutta tämän jälkeen kelan peruspäivärahaan.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15656
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Aikuisopiskelijan turva

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 21 Helmi 2019, 10:02

Hei 1967tv!

Tärkeää on, että nuori ilmoittautuu TE-palveluihin työttömäksi työnhakijaksi. Työttömyysetuutta varten tarvitaan puoltava työvoimapoliittinen lausunto. Lausunnossa määritetään onko työtön työnhakija, jolle tukea voidaan maksaa. Mikäli nuori katsotaan päätoimiseksi opiskelijaksi, ei työttömyysetuuteen ole oikeutta.

Jos työvoimapoliittisessa lausunnossa ei ole estettä maksamiselle, Kela tutkii täyttyykö hakijan työssäoloehto. Palkansaajan työssäoloehto täyttyy, mikäli on ollut palkkatyössä vähintään 26 viikkoa työttömyyttä edeltäneen 28 kuukauden aikana. Työajan on pitänyt olla vähintään 18 tuntia viikossa. Kun työssäoloehto täyttyy, on oikeus peruspäivärahaan.

Mikäli työssäoloehto ei täyty, työttömyysetuus olisi työmarkkinatuki. Ammatillista koulutusta vailla oleville saatetaan työmarkkinatukeen asettaa odotusaika. Se tarkoittaa, että tukea voi saada vasta 21 viikon odotusajan jälkeen. Odotusaika voi lyhentyä edeltävän työssäolon perusteella.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi