Korotettu kulukorvaus

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Aaaaa

Korotettu kulukorvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Aaaaa » 01 Maalis 2019, 17:23

Aloitan työkokeilun työssäkäyntialueeni ulkopuolella. Tuleeko silloin kulukorvaus automaattisesti korotettuna (näin ymmärrän te-palveluiden sivulla olevasta lauseesta) vai onko sitä erikseen haettava? Tekeekö te-palvelut asiasta ensin lausunnon vai päättääkö kela asiasta? Tuleeko majoituksen kuluista esittää todistuksia? Mitä vastaan Kelan työttömyysturvahakemuksen TT1 kysymykseen nro7, kun työkokeilu ON työssäkäyntialueen ulkopuolella (ja majoituksesta kustannuksia)?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15277
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Korotettu kulukorvaus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 04 Maalis 2019, 10:31

Hei Aaaaa!

TE-palvelut ilmoittava työvoimapoliittisessa lausunnossa, jos työkokeilu on työssäkäyntialueen ulkopuolella. Korotettu kulukorvaus maksetaan lausunnon perusteella eikä asiasta tarvitse erikseen mainita hakemuksessa.

Kerroit työkokeilun olevan työssäkäyntialueen ulkopuolella. Tällöin TT1 lomakkeen kohtaan 7 ei tarvitse merkitä mitään. Kohta koskee vain henkilöitä, joilla toimenpide on työssäkäyntialueella, mutta kotikunnan ulkopuolella, ja majoittuminen aiheuttaa kustannuksia.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi