Verokortin lähettäminen jälkikäteen

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
fortrunner
Viestit:14
Liittynyt: 16 Elo 2018, 15:43

Verokortin lähettäminen jälkikäteen

Lukematon viesti Kirjoittaja fortrunner » 02 Maalis 2019, 13:10

Hei, voinko lähettää kelaan verokortin etuutta varten sen jälkeen, kun olen ilmoittanut työttömyyspäivistä vai vaikuttaako se vasta seuraavaan maksujaksoon? Verotoimisto on auki vasta maanantaina ja tänään minun pitäisi täyttää nuo työttömyyspäivät.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15277
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Verokortin lähettäminen jälkikäteen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 04 Maalis 2019, 13:22

Hei fortrunner!

Se mistä alkaen muutos on voimassa, riippuu siitä, mistä alkaen muutosverokortti on voimassa. Maksupäivä ratkaisee sen, voidaanko käyttää jo uutta verokorttia.

Jos siis olet laittanut työttömyysajan ilmoituksen perjantaina ja se on luultavasti maksussa tiistaina. Jos tänään tilaat uuden muutosverokortin, niin sen on yleensä voimassa tästä päivästä alkaen. Uutta muutosverokorttia on siis mahdollista käyttää jos huomisessa maksussa, mutta automaattisesti tämä ei tapahdu, koska tuki on lähtenyt maksuun ennen uuden verokortin saapumista.

Voit siis olla yhteydessä Kelan asiakaspalveluun ja pyytää korjaamaan ennakonpidätystä. Jos olet tänään tilannut uuden muutosverokortin niin suosittelen ottamaan yhteyttä huomenna Kelan asiakaspalveluun, koska muutosverokortti näkyy Kelalla seuraavana päivän. Kun uusi verokortti näkyy Kelalla ja siitä tehdään ennakonpidätyksen korjaus, niin loput maksusta tulevat tilille kahden pankkipäivän kuluessa. Tämä edellyttää tietysti sitä, että uuden muutosverokortin prosentti on pienempi kuin aikaisemmin otettu ennakonpidätys.

Toivottavasti tämä selkeytti asiaa.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi