Kokoaikainen työsuhde, lomautus ja opiskelija

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Vieras

Kokoaikainen työsuhde, lomautus ja opiskelija

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 09 Maalis 2019, 17:37

Hei,

Seuraavanlaiseen skenaarioon tarvitsisin hieman selvennystä avoinna olevista vaihtoehdoista.

Henkilö A on kokoaikaisena työntekijänä firmassa X. Hän on valmistunut ammattikorkeakoulusta edellisenä vuonna eli ollut noin 7kk valmistumisensa jälkeen töissä firmassa X sekä firmassa Y. Henkilö A on kuulunut koko tämän ajan työttömyyskassaan.

Samaan aikaan, kun hän vaihtaa työpaikkaansa firmaan X, hän aloittaa ylemmät korkeakouluopinnot toisella paikkakunnalla. Ylemmät korkeakouluopinnot eivät etene sitä tahtia, että henkilö A olisi oikeutettu opintotukeen ja Kela perisi ne kuitenkin takaisin, sillä vuosituloraja ylittyy.

Kesällä henkilö A lomautetaan työtilanteesta johtuen 2 kk ajaksi. TE-toimisto katsoo hänet päätoimiseksi opiskelijaksi, joten työttömyyskassa on sitä mieltä, että henkilö A ei ole oikeutettu ansiopäivärahaan, joten jäljelle jää toimeentulotuki. Kela kuitenkin katsoo, että henkilö A:lla oleva uudehko auto, jota hän tarvitsee lomautuksen jälkeen työssään, estää toimeentulotuen myöntämisen. Koska henkilö A on nuori eikä hänellä ole isoa puskuria säästötilillä, ovat rahat loppu ennen kuin työnteko taas jatkuu.

Mitähän mahdollisuuksia tässä tilanteessa henkilö A:lla on?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15277
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Kokoaikainen työsuhde, lomautus ja opiskelija

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 11 Maalis 2019, 13:59

Hei!

Tilanne on haastava, eikä siihen Kelan kautta ole ratkaisua.

Mikäli TE-palvelut antavat kielteisen lausunnon työttömyysetuutta varten, ei sitä voi Kelastakaan saada. Toimeentulotuki on viimesijainen tukimuoto, mutta omaisuus voi vaikuttaa siihen. Sinun tulee siis yrittää miettiä muita vaihtoehtoja kuin Kelalta tulevat tuet.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi