Työssäoloehdon seuranta?

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Osku55
Viestit:17
Liittynyt: 28 Joulu 2018, 11:41

Työssäoloehdon seuranta?

Lukematon viesti Kirjoittaja Osku55 » 12 Kesä 2019, 14:23

Miksi Kelan sivuilla ei ole työssäoloehdon seurantaa ja kertymistä näkyvissä? Olen palkkatuetussa osa-aikatyössä ja saan palkan lisäksi soviteltua työmarkkinatukea jossa työssäoloehto täyttyy 35 viikon työstä.

Omasta työttömyyskassasta kerrottiin, että Kela seuraa työssäoloehdon täyttymistä?? Kassasta annettiin ohje, että työssäoloehdon täytyttyä päivän tarkkudella voi hakea heti seuraavasta päivästä lukien soviteltua työttömyyskorvausta kunhan se täyttyminen vaan olis tiedossa jo hyvissä ajoin. Soviteltu työttömyysetuus on noin viisinkertainen soviteltuun työmarkkinatukeen nähden joten asialla on merkitystä, että hakee juuri oikealle ajalle.

Täytyykö tämäkin nyt itse huolehtia? Ajattelin pyytää kassaa tekemään seurannan tulorekisterin avulla.

Kun haen kassasta työttömyyskorvausta niin miten merkitsen viimeisen viikon sovitellun työmarkkinatuen hakemukseen, tarviiko jotain selityksiä lisäksi? Ehto täyttyy omien laskujen mukaan keskellä viikkoa eli Keskiviikkona kun teen joka päivä 6 tunnin osa-aikatyötä.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14823
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työssäoloehdon seuranta?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 13 Kesä 2019, 13:54

Hei Osku55!

Omassa verkkoasioinnissa ei tosiaan voi seurata työssäoloehdon kertymistä, mutta voit halutessasi tiedustella kertymää sieltä kautta lähetettävällä viestillä.

Kun työssäoloehdon täyttymisen ajankohta on selvillä, voit viimeisen työmarkkinatuen ilmoituksen toimittaa myös kesken jakson. Tällöin ilmoitukseen tulee merkitä työttömyyden päättyminen muusta syystä sekä lisätietoihin, että haet jatkossa ansiosidonnaista päivärahaa.

Vaihtoehtoisesti voit toimittaa työttömyysajanilmoituksen normaalisti ns. täysiltä jaksoilta ja kun työssäoloehdon kertyminen huomataan, saat päätöksen työmarkkinatuen lakkauttamisesta ja ohjeistuksen mistä päivästä alkaen voit hakea ansiosidonnaista päivärahaa.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi