työtön vai sairas

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
paikaissairas

työtön vai sairas

Lukematon viesti Kirjoittaja paikaissairas » 03 Heinä 2019, 11:58

Olen pitkäaikaissairauden ja työkyvyttömyyden vuoksi pois työelämästä koodilla 05. En enää palaa työelämään, olen 62-vuotias ja jo osittaisella eläkkeellä. Miten täytän työttömyyshakemuksen jatkossa, laitanko olevani työtön työnhakija (sitä en ole, siitä on Kelalla mustaa valkoisella ja lukematon määrä lausuntoja) vai täytänkö kohdan sanalla "sairas"?

Sairauspäivärahaa ei myönnetä vaikka se on ensisijainen etuus, joten siinä epäselvyydessä voi etuuskäsittelijä katsoa omaan peiliin. Työmarkkinatuki on terveille, yleensä, mutta nyt ainoa tukimuoto koska toimeentulotuki on se viimeinen.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14935
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: työtön vai sairas

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 03 Heinä 2019, 14:14

Hei paikaissairas!

Hakemukseen ohjeistaisin merkitsemään "työtön". Ilmoituksessa "sairaana" merkintä lähinnä pyydetään silloin, jos on esimerkiksi sairaana jostain sovitusta palvelusta ja tästä syystä poissa. Voit hakemuksen lisätiedoissa kertoa tilanteestasi lyhyesti.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
seppo456

Re: työtön vai sairas

Lukematon viesti Kirjoittaja seppo456 » 31 Heinä 2019, 23:03

Miksei tätäkään ohjeisteta missään muualla kuin täällä palstalla? Oikeus sairaspäivärahaan päättynyt, kuntoutustuki hylätty ja täytin työttömyysturvahakemukseen "sairas", koska sairausloma jatkuu toistaiseksi ja TE-toimiston koodi 05.

Saapihan sitä ihmetellä, kun ei päätöstä tule, vaan aina vaan käsiteltävänä. 29 päivää mennyt, eli hylsy lienee varmasti tulossa tämmöisen muotoseikan vuoksi. Kiva juttu.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14935
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: työtön vai sairas

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 01 Elo 2019, 10:48

Hei seppo456!

Hakemus on yhtälailla käsiteltävissä silloinkin kun ilmoittaa ”sairaana”. Hakemuksesi tilanteeseen ei kuitenkaan ole mahdollista palstalla ottaa kantaa.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi