Karenssi ja osa-aikainen työllistyminen

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Spizz
Viestit:2
Liittynyt: 16 Heinä 2019, 23:48

Karenssi ja osa-aikainen työllistyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Spizz » 17 Heinä 2019, 00:00

Moikka! Tilanne on siis se, että odotan kelalta 3kk karenssipäätöstä työttömyysturvaan koska irtisanouduin itse työstä. Kun karenssi paukahtaa, tuleeko tuon kolmen kuukauden ajan työnhaun olla voimassa työkkärissä, vai kuluuko se myös jos en ole hakija? Miten karenssin aikana kohdellaan, jos perustan yrityksen josta ei ole odotettavissa merkittäviä tuloja? Yritys kun ei vaikuta työttömyysturvaan neljän ensimmäisen kuukauden ajan. Mikäli työllistyn karenssin aikana osa-aikaisesti, saanko soviteltua päivärahaa?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14972
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Karenssi ja osa-aikainen työllistyminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 17 Heinä 2019, 10:59

Hei Spizz!

Näihin liittyvissä kysymyksissä sinun tulisi olla yhteydessä TE-palveluun, koska he asettavat karenssin ja tekevät työvoimapoliittisen lausunnon. Lausunnon perusteella Kela voi ratkaista työttömyysetuuden, jos lausunto on kielteinen ei työttömyysetuutta voida maksaa. Yrittäjyyden vaikutus työttömyyteen tutkitaan myös TE-palveluissa.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi