Työtön ja lopetetun toiminimen elvyttäminen

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
TYOTONJATOIMINIMI2019
Viestit:1
Liittynyt: 22 Heinä 2019, 12:47

Työtön ja lopetetun toiminimen elvyttäminen

Lukematon viesti Kirjoittaja TYOTONJATOIMINIMI2019 » 22 Heinä 2019, 13:01

Jouduin lopettamaan toiminimeni keväällä 2019, jotta pääsin työttömäksi. Minulle on nyt maksettu eka erä työmarkkinatukea.

Aktiivimallin vaatimaksi aktiivisuudeksi käy yritystoiminnassa ansaittu noin 250 EUR kolmen kk aikana. Aktiivimallin takia ja lisätulojen takia: Voinko alkaa työttömänä sivutoimiseksi yrittäjäksi ja aktivoida lopettamani toiminimen? Vai millä tavalla tuo 250 EUR on tarkoitus tienata? Onko tässä joku aikaraja? Missä vaiheessa työmarkkinatuen saaminen vaarantuu?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14943
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työtön ja lopetetun toiminimen elvyttäminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 23 Heinä 2019, 08:50

Hei TYOTONJATOIMINIMI2019!

Te-palvelut antavat Kelaan lausunnon työttömyysetuuden maksamisesta. Te-palvelut tutkii yrittäjyyden sivutoimisuuden ja päätoimisuuden. Yrittäjyyden pää- tai sivutoimisuutta ei kuitenkaan selvitetä neljän ensimmäisen kuukauden aikana, jos aloitat uuden yritystoiminnan työttömänä ollessasi. Jos olet sivutoiminen yrittäjä, sinulla voi olla oikeus soviteltuun työttömyysetuuteen. Ole asiasta yhteydessä Te-palveluihin.

Lisätietoa yrittäjyydestä ja työttömyysturvasta Te-palveluiden sivuilla: www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/ ... index.html.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi