Työttömyys ja palkaton koulutus

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
katekysyy
Viestit:1
Liittynyt: 01 Elo 2019, 15:29

Työttömyys ja palkaton koulutus

Lukematon viesti Kirjoittaja katekysyy » 01 Elo 2019, 15:38

Hei!

Kysymykset kahteen eri tilanteeseen:

1. Onko ensimmäisten 3 kk osalta oikeutettu mihinkään tukiin miltään osin siinä tapauksessa, että irtisanoutuu nykyisestä työpaikasta ja aloittaa 3 kk maksuttoman ja palkattoman koulutuksen, jonka jälkeen on taattu työpaikka ja palkkatulo? Taloudessa on kaksi lasta, jotka ovat päivähoidossa.

2. Opintovapaalla on saanut Työllisyysrahaston tukea. Elokuu piti olla vielä opiskelua, mutta sopivia kursseja ei löytynytkään, eli tukea ei voi saada työllisyysrahastolta. Töihin paluu kuitenkin vasta syyskuusta, eli onko mitään tukia mahdollista saada elokuun ajalle? Talouden kaksi lasta ovat päivähoidossa.

Kiitos!

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14976
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työttömyys ja palkaton koulutus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 02 Elo 2019, 09:52

Hei katekysyy!

Te-palvelut antavat Kelaan lausunnon työttömyysetuuden maksamisesta. Mikäli lausunto on myönteinen, on työttömyysturva mahdollinen. Voisit tiedustella asiaa tarkemmin te-palveluista.

Molemmissa tilanteessa yleinen asumistuki voi olla mahdollinen. Yleinen asumistuki on 80 % hyväksyttävien asumismenojen ja perusomavastuun erotuksesta. Summat kuntakohtaisten hyväksyttävien asumismenojen ylärajoista löydät täältä www.kela.fi/asunto-ja-asumismenot. Perusomavastuu määräytyy tulojen ja ruokakunnan aikuisten ja lasten lukumäärällä. Lisää perusomavastuusta www.kela.fi/perusomavastuu.

Perustoimeentulotuki on viimesijainen etuus, jota tarvittaessa voi hakea. Perustoimeentulotuen määrään vaikuttavat toimeentulotukiperheen käytettävissä olevat tulot ja varat sekä perustoimeentulotuessa huomioitavat menot. Kun haet tukea ensimmäistä kertaa tai asiakkuudessa on ollut tauko, taloudellista tilannetta tarkastellaan myös hakemusta edeltävältä ajalta. www.kela.fi/toimeentulotuki.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi