Työttömyystuki ja ansiosidonnainen

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Sienestaja

Työttömyystuki ja ansiosidonnainen

Lukematon viesti Kirjoittaja Sienestaja » 08 Elo 2019, 13:57

Hei!
Olen hakenut liitolta viimeiset ansiosidonnaiseni heinäkuulta ja heillä on hakemusten käsittelyaika tällä hetkellä todella pitkä. Ansiosidonnaista ei ole montaa päivää jäljellä ja mietinkin, voinko hakea Kelasta työttömyystukea vaikken vielä olekaan saanut liitolta viimeisiä ansiosidonnaisia?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14599
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työttömyystuki ja ansiosidonnainen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 09 Elo 2019, 10:31

Hei Sienestaja!

Voit tehdä Kelaan työttömyysturvahakemuksen siitä alkaen, kun oikeus ansiopäivärahaan on päättynyt. Ei haittaa, vaikka et olisi vielä saanut päätöstä liitolta.

Ilmoita enimmäisajan täyttymisestä TE-toimistoon, jotta he antavat Kelalle lausunnon oikeudestasi työmarkkinatukeen. Täytä sen jälkeen työttömyysturvahakemus Kelan asiointipalvelussa. Liitteitä sinun tarvitsee toimittaa hakemuksen lisäksi vain jos sinulla on pääomatuloa. Omavastuuaikaa ei tule, kun siirryt välittömästi ansiopäivärahalta työmarkkinatuelle. Ensimmäinen maksu on kahdelta viikolta ja sen jälkeen neljän viikon jaksoissa.

Ystävällisesti
Marika | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi