Työelämään siirtyminen kotihoidontuelta ilman ammattikoulutusta ja aiempia työsuhteita

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Vieras

Työelämään siirtyminen kotihoidontuelta ilman ammattikoulutusta ja aiempia työsuhteita

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 17 Elo 2019, 16:14

Hei,

Kuinka tulisi toimia, kun henkilöllä ei ammattikoulutusta ja ei työelämäkokemusta (poissa työmarkkinoilta 14v.) ja kodinhoidontukiaika loppumaisillaan vuoden vaihteessa? Milloin ilmoitus TE-keskukseen? Milloin ilmoitus Kelaan työmarkkinatuen saamiseksi? Miten työmarkkinatuki vaikuttaa kodinhoidontukeen?

T. Ystävä

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14599
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työelämään siirtyminen kotihoidontuelta ilman ammattikoulutusta ja aiempia työsuhteita

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 19 Elo 2019, 08:47

Hei!

Jos sinulla ei ole ammatillista koulutusta, voit saada työmarkkinatukea vasta 5 kuukauden (21 viikon) odotusajan jälkeen. Odotusajasta vähennetään sellaiset täydet kalenteriviikot, joina olet ollut työssä joka voidaan lukea työssäoloehtoon. Odotusaika alkaa kulumaan kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi ja hakenut työttömyysetuutta. Lisätietoa: www.kela.fi/odotusaika-koulutusta-vailla-oleville.

Voit ilmoittautua TE-palveluun työttömäksi työnhakijaksi ja saada kotihoidontukea samaan aikaan. Jos saat samaan aikaan työttömyysetuutta, niin työttömyysetuudesta vähennetään sinulle maksettava kotihoidon tuki mahdollista kuntalisää lukuun ottamatta.

www.kela.fi/tyomarkkinatuki-nain-haet

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi