Toimeentulotuki talven ajalle

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Suomeen muuttava

Toimeentulotuki talven ajalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Suomeen muuttava » 01 Syys 2019, 10:59

Olen tällä hetkellä ulkomailla töissä, ja ensi talvelle on kenties edessä ”pakkolomautus” jolloin palaisin takaisin Suomeen. Tämän pakkolomautuksen ajan olisin vielä kirjoilla nykyisessä työpaikassani, mutta työt ja palkanmaksu jatkuisi vasta Kesällä. Onko tämän lomautuksen ajaksi mahdollista saada jonkinlaista työttömyyden tukea? En kuulu liittoon, ja palkkatuloni kuukaudessa eivät tällä hetkellä ylitä 1000€ ulkomailla työskentelyni vuoksi.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14943
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Toimeentulotuki talven ajalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 02 Syys 2019, 08:38

Hei Suomeen muuttava!

Lomautuksen ajalle on yleensä mahdollista hakea työttömyysturvaa, mutta ensiksi sinun on ilmoittauduttava TE-palveluun työttömäksi työnhakijaksi. He tutkivat tilanteesi ja antavat siitä lausunnon Kelaan. Työttömyysturvaa on mahdollista hakea, mikäli lausunnon mukaan ei ole estetä työttömyysturvan maksamiselle.

Toki tilanteessasi voi tulla vielä selvitettäväksi Suomen sosiaaliturvaan kuuluminen. Aiheesta voit lukea lisää osoitteessa:
www.kela.fi/tyottoman-ja-tyonhakijan-tuet-suomessa

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi