Voisiko Kelalla olla mobiilisovellus?

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
MinnaMaalta
Viestit:1
Liittynyt: 04 Syys 2019, 13:35

Voisiko Kelalla olla mobiilisovellus?

Lukematon viesti Kirjoittaja MinnaMaalta » 04 Syys 2019, 13:55

Nyt kun viestintä siirtyy enenevässä määrin puhelimen nettisovelluksiin ja niiden tietoturva ja salaustoiminnot ovat niin kehittyneitä, olen hiukan yllättynyt, että Kelalla ei ole vielä kännykkäsovellusta, johon voi kirjautua sormenjäljellä tai tunnusluvulla niin kuin viralliseen Suomi.fi-sovellukseen. Tai että Kelaan ei saa yhteyttä Suomi.fi-sovelluksen kautta eikä Kelan viestejä voi lukea siellä, vaikka se kelpaa viestintään jo verottajallekin. Mahtaako Kelan viestejä saada OmaPostinkaan kautta?

Jatkuvan pankkitunnuslukujen nettisivulle näpyttelyn sijaan olisi erinomaisen kätevää avata vain virallinen Kela-sovellus puhelimessa ja lukea siellä viestit ja täytellä tarvittavat lomakkeet - varsinkin nyt, kun ainakin palkkatodistusrumba on tulorekisterin myötä ilmeisesti päättynyt.

Nyt oltuani pitkästä aikaa taas Kelan kanssa tekemisissä yllätyin ja ilahduin siitä, että nykyään asiointi Kelassa tuntuu käyvän teknisessä mielessä erinomaisen helposti ja kätevästi, puhumattakaan tästä mahtavan nopeasta palvelusta, josta sain nauttia - kiitos siitä! Mutta silti tässä asiassa taidetaan olla vielä (toivottavasti edes) suunnitteluasteella?

Onko siis olemassa tai onko edes tulossa virallista mobiili- tai puhelinsovellusta, jonka kautta Kelaan saisi yhteyden turvallisesti ja salatusti?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14812
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Voisiko Kelalla olla mobiilisovellus?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 05 Syys 2019, 08:43

Hei MinnaMaalta!

Kiitos kehitysehdotuksestasi. Välitän sen eteenpäin palautekanavamme kautta.

(www.kela.fi/palaute)

Tällä hetkellä en osaa sanoa, missä vaiheessa mobiilisovellusten suunnittelut ovat, mutta vastaavanlaisia kehitysehdotuksia on tullut Kelaan aiemminkin.

Toivotaan, että palvelut saadaan sähköisen asioinnin osalta entistäkin helpommaksi asiakkaille.

Tällä hetkellähän tunnistautuminen onnistuu henkilökohtaisten pankkitunnusten lisäksi matkapuhelimen mobiilivarmenteella sekä sirullisella henkilökortilla.

www.kela.fi/tunnistautuminen

Terveisin
Riikka | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi