Kuinka haetaan työttömyysetuutta 30 vrk karenssin jälkeen

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Vieras

Kuinka haetaan työttömyysetuutta 30 vrk karenssin jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 05 Syys 2019, 14:16

Sain 30 vuorokauden karenssin 1.8.2019 lähtien. TE-toimiston on lähettänyt Kelaan M1 lausunnon, että olen oikeutety työmarkkinatukeen 31.8.2019 alkaen. Mutta pitääkö minun hakea työttömyysturvaan ikään kuin olisin juuri jäänyt työttömäksi vaikka tosiasiassa olen ollut työnhakijana ja oikeutettuna työmarkkintukee useita vuosi ennen karenssia. Yleisessä hakemuksessa olen pakotettu vastaamaan (rasti ruutuun) että työssäoloehto ei täyty. Siis enhän minä ole totaaliseti menettänyt työmarkkinatukkelpoisuuttani vaan olen ollut 30 vourokauden karenssissa ja haluaisin työmarkkinatukeni takaisin.

Avatar
Helppoa

Re: Kuinka haetaan työttömyysetuutta 30 vrk karenssin jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Helppoa » 05 Syys 2019, 16:50

Täytä hakemus (netissä tai lomake TT1). Merkitse alkamispäiväksi ensimmäinen karenssin jälkeinen päivä.

Jos sait ennen karenssia peruspäivärahaa, laita rasti ruutuun että ”työssäoloehto täyttyy”. Jos sait työmarkkinatukea, laita rasti ruutuun ”työssäoloehto ei täyty”.

Avatar
Vieras

Re: Kuinka haetaan työttömyysetuutta 30 vrk karenssin jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 05 Syys 2019, 18:45

"Jos sait työmarkkinatukea, laita rasti ruutuun ”työssäoloehto ei täyty”."

Alkuperäinen jatkaa. Varsin outo logiikka, että työmarkkinatukilaisen työssäoloehto ei täyty kun onhan se täyttynyt ennen karenssia. Harva on karenssin aikana työssä. Mutta menetänkö vielä tuon 30 karenssivuorokauden jälkeenkin työmarkkitukipäiviä kun työssäoloehto ei sitten täyty. Juu minä vahingossa ruksasin oikein tuon "työssäoloehto ei täyty", että kaiketi homma on hoidossa ja saan työmarkkitukioikeuteni takaisin kun TE-toimistokin oon lähettänyt M1 lausunnon, että ei estettä 31.8.2019 alkaen työmarkkinatuen maksamiselle.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14808
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Kuinka haetaan työttömyysetuutta 30 vrk karenssin jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 06 Syys 2019, 09:57

Hei!

Vaikuttaisi, että olet hakenut tukea aivan oikein.

Karenssin jälkeen työttömyysturvaa haetaan uudella hakemuksella, niin kuin olisit vasta jäänyt työttömäksi. Hakemusta käsitellessä käsittelijällä on kuitenkin tiedossa karenssin ajankohta ja se, onko työttömyysturva aiemmin ollut myönnettynä työmarkkinatukena vai peruspäivärahana.

Jos olet aiemmin saanut työmarkkinatukea eikä työssäoloehto ole tässä välissä ehtinyt täyttyä, niin siinä tilanteessa hakemukseen merkitään tosiaan työssäoloehto ei täyty.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi