Työttömyysturvan hakeminen 25-vuotiaana

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Mattoalta

Työttömyysturvan hakeminen 25-vuotiaana

Lukematon viesti Kirjoittaja Mattoalta » 17 Syys 2019, 12:06

Hei,

Täytän lokakuun aikana 25-vuotta, enkä ole suorittanut lukiota loppuun tai ammatillista tutkintoa. Milloin, ja millä ehdoilla pääsen peruspäivärahan piiriin? Haenko etuutta heti syntymäpäivän jälkeen? Onko 5kk "karenssi" voimassa?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15157
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työttömyysturvan hakeminen 25-vuotiaana

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 17 Syys 2019, 14:17

Hei Mattoalta!

Työttömyysetuutta saadakseen, tulee olla työttömänä työnhakijana ja oikeudesta etuuteen tulee olla TE-palveluista puoltava lausunto. Peruspäivärahaa voi saada jos täyttää palkansaajan tai yrittäjän työssäoloehdon. Jos työssäoloehto ei täyty, niin tutkitaan oikeus työmarkkinatukeen.

Jos sinulla ei ole ammatillista koulutusta, voit saada työmarkkinatukea vasta 5 kuukauden odotusajan jälkeen. Odotusajasta vähennetään sellaiset täydet kalenteriviikot, joina olet ollut työssä joka voidaan lukea työssäoloehtoon. Odotusaika alkaa kulumaan, kun olet ilmoittautunut työnhakijaksi ja hakenut työttömyysetuutta. Tilannettasi tuntematta neuvoisin sinua hakemaan työttömyysetuutta, että odotusaika kohdallasi voidaan alkaa tutkimaan.

Lisätietoa:
www.kela.fi/rajoituksia-alle-25-vuotiaille-hakijoille
www.kela.fi/odotusaika-koulutusta-vailla-oleville

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi