Verokortin käsittelyaika

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
JNP

Verokortin käsittelyaika

Lukematon viesti Kirjoittaja JNP » 07 Loka 2019, 12:12

Hei,

Hain juuri uuden verokortin OmaVeron kautta työttömyyspäivärahaa varten. Hakiessani Kelan sivuilta työttömyysetuutta täyttämällä työttömyysajan ilmoituksen, näkyy siellä edelleen ennakonpidätyksenä aikaisempi lisäveroprosentti.
Mietin, että kuinka kauan kestää verokortin käsittely, jotta se päivittyy Kelan päässä? Jos haen työttömyysetuutta nyt suuremmalla prosentilla, saanko jälkikäteen myös toisen maksun koska veroprosenttini on muuttunut pienemmäksi eilisestä lähtien?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14190
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Verokortin käsittelyaika

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 08 Loka 2019, 10:09

Hei JNP!

Jos valitsit OmaVerosta, että verokortti tulisi suoraan Kelaan, se yleensä päivittyy siten, että näkyy jo seuraavana päivänä Kelassa.

Jos uusi verokortti ei ennättänyt ja etuudestasi meneekin vanhan verokortin mukaisesti veroa, niin kannattaa soittaa puhelinpalveluumme; 020 692 210 tai laittaa asiointipalvelun kautta viestiä ja pyydät ennakonpidätyksen korjausta maksuerään.
Näin voimme korjata ja laittaa maksuun liikaa perityn veron sinulle uuden verokortin perusteella.

Terveisin
Riikka | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi