työttömyysturva työssä käyvälle

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Vieras

työttömyysturva työssä käyvälle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 12 Marras 2019, 12:53

Teen töitä 1-5h/päivä, ja Kela kehotti hakemaan työttömyysturva etuutta toimeentulotuen ollessa viimesijainen tuki. Kelan sivuilla kuitenkin lukee, että täytyy olla työtön työtä hakeva. Olen töissä, voinko silti saada työttömyysturvaa/tukea?

Avatar
Millax

Re: työttömyysturva työssä käyvälle

Lukematon viesti Kirjoittaja Millax » 12 Marras 2019, 13:00

Voit saada soviteltua työttömyysetuutta. Ilmoitaudu työkkäriin. Sielläkin neuvovat sinua.
Kela tarvitsee joka tapauksessa työkkärin lausunnon asiasta.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15291
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: työttömyysturva työssä käyvälle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 14 Marras 2019, 10:10

Hei!

Perustoimeentulotuki on tosiaan viimesijainen etuus ja oikeus ensisijaisiin etuuksiin tulee selvittää. Työttömyysturva on ensisijaista etuutta toimeentulotukeen nähden.

Ole yhteydessä te-palveluihin ja ilmoittaudu kokoaikatyönhakijaksi. Te-palvelut antavat Kelaan lausunnon työttömyysetuuden maksamisesta. Kelasta haetaan työttömyysturvaa.

Kun teet osa-aikatyötä tai keikkatyötä, niin työttömyysetuus voidaan sovitella yhteen tulojesi kanssa eli voit saada soviteltua työttömyysetuutta. Soviteltu työttömyysetuus on mahdollinen muun muassa silloin, jos saat tuloa osa-aikatöistä/keikkatyöstä, jonka työaika on enintään 80 % kokoaikatyön ajasta. Jos olet omasta aloitteestasi lyhentänyt työaikaasi, et voi saada soviteltua työttömyysetuutta.

Työttömyysetuuden määrään vaikuttavat kaikki ansiotulot, jotka ylittävät suojaosan. Suojaosa tarkoittaa sitä rahamäärää, jonka voit ansaita ilman, että se vaikuttaa työttömyysetuuteesi. Suojaosa on 279 euroa, jos etuus maksetaan 4 viikon välein JA 300 euroa, jos etuus maksetaan kuukauden välein. Perussääntö on, että jokainen suojaosan ylittävä palkkaeuro vähentää työttömyysetuutta 50 senttiä. Palkka sovitellaan yhteen työttömyysetuuden kanssa siinä etuuden maksujaksossa, jonka aikana se maksetaan.

Lisää sovitellusta työttömyysetuudesta sivuillamme: www.kela.fi/soviteltu-tyottomyysetuus.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi