kotihoidontuki loppuu..

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
janzku89
Viestit:1
Liittynyt: 14 Marras 2019, 11:19

kotihoidontuki loppuu..

Lukematon viesti Kirjoittaja janzku89 » 14 Marras 2019, 11:31

hei..kuulin että jos ei ole ammatillista koulustusta niin kotihoidotuen loputtua tulee 5kk karenssi....joten kysyisink ,että
voinko ilmoitautua jo työttömäksi työhakijaksi,vaikka siihen että nuorimmainen täyttää 3v nii on 4kk aikaa??olen toki valmis ottamaan työtä vastaan jos sitä tajottaisiin tuon 4kk aikana jolloin lapsi vielä kotona...hoitajan kyllä saan heti...eli alkaako se 5kk odotusaika siitä päivästä sitten, ku ilmoittaudun työttömäksi

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14976
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: kotihoidontuki loppuu..

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 15 Marras 2019, 14:50

Hei janzku89!

Tosiaan jos sinulla ei ole ammatillista koulutusta, voi työmarkkinatukea saada vasta 5 kuukauden (21 viikon) odotusajan jälkeen. Kela tutkii odotusajan hakemuksen perusteella, joten voit olla ensin yhteydessä TE-palveluun työhausta ja hakea sitten työttömyysetuutta siitä lukien, kun työnhakusi on voimassa.

Kotihoidon tukea voit saada alle 3 vuotiaasta lapsesta, vaikka olisit työttömänä työnhakijana, jos lapsella ei ole varattuna kunnallista hoitopaikkaa. Jos saisit samaan aikaan työttömyysetuutta, niin kotihoidon tuki vähennettäisiin työttömyysetuudesta.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi