Työttömyysturva kun lomautettuna heti vanhempainvapaalta

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
lomautuksia
Viestit:2
Liittynyt: 06 Huhti 2020, 12:21

Työttömyysturva kun lomautettuna heti vanhempainvapaalta

Lukematon viesti Kirjoittaja lomautuksia » 06 Huhti 2020, 19:36

Meillä kävi niin, että lastemme isä (ja avopuolisoni) sopi jäävänsä lasten kanssa kotiin isyysvapaalle ja vanhempainvapaalle vanhempainpäivärahakauden loppuun asti. Tästä hän on jo tehnyt päivärahahakemukset ja asia on sikäli jo ok.

Minun piti vastaavasti palata töihin, mutta koronaviruksen aiheuttaman tilanteen takia ilmoitettiin kokoaikaisesta lomautuksesta 90pv ajaksi. Lomautus on siis päällekkäinen avopuolisoni isyysvapaan ja vanhempainvapaan osalta. Onko minun mahdollista saada jotakin tukia/työttömyyspäivärahaa lomautuksen aikana ja miten se vaikuttaa puolisoni isyyspäivärahaan tai vanhempainpäivärahaan? En kuulu mihinkään liittoon tai työttömyyskassaan.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14587
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työttömyysturva kun lomautettuna heti vanhempainvapaalta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 08 Huhti 2020, 10:27

Hei lomautuksia!

Voit hakea työttömyysturvaa Kelasta ja siihen ei vaikuta puolisosi vanhempainvapaalla olo. Myöskään puolison vanhempainpäivärahoihin ei vaikuta sinun työttömyysetuus.

Sinun tulee ensin ilmoittautua TE-palveluun työttömäksi työnhakijaksi. He tutkivat tilanteesi ja antavat siitä lausunnon Kelaan. Lausunnolla sekä työttömyysturva hakemuksella selvitetään Kelassa oikeutesi saada työttömyysturvaa.

Lisää aiheesta voit lukea osoitteessa:
www.kela.fi/tyottomyysturva-korona

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi