Ilmoitus työttömyysajasta

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Pilami

Ilmoitus työttömyysajasta

Lukematon viesti Kirjoittaja Pilami » 07 Huhti 2020, 22:15

Ilmoitetaanko yrityksen kautta tehtävät työtunnit tässä myös "työssä"-selitteellä vai onko jokin muu selite, mitä tässä tulisi käyttää? Mitä liitteitä tällöin hakemuksessa tarvitaan, kun palkkakuitteja ei ole (kyseessä toiminimi)?

Kelan ohjeissa kerrotaan, että työttömyysetuuden takautuva hakuaika on 3 kuukautta. Mistä tämä hakuaika alkaa? Työttömäksi ilmoittautumispäivästä vai voiko tätä hakea jo aiemmin, jos TE-palvelun lausunnolla työttömyysetuuden maksulle ei ole edeltävällä / kyseisellä ajalla estettä?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14656
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Ilmoitus työttömyysajasta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 09 Huhti 2020, 10:59

Hei Pilami!

Yrittäjän tulee laittaa työttömyysajanilmoitukseen selite "yritystoiminta/oma työ". Yrittällä sovittelu tehdään yleensä edellisen tilikauden perusteella. Käsittelijä pyytää tarvittavat lisäselvitykset.

Työttömyysetuuden takautuva hakuaika on tosiaan 3 kk. Jotta työttömyysetuutta voi saada, tulee työnhaun olla voimassa. Työttömyysetuutta voi hakea siitä alkaen kun hakijalla on esteetön lausunto TE-palvelusta.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi