Työttömyysturvaa lomautettuna

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Mama2
Viestit:4
Liittynyt: 18 Touko 2019, 11:02

Työttömyysturvaa lomautettuna

Lukematon viesti Kirjoittaja Mama2 » 12 Huhti 2020, 23:38

Hei!

Olen hoitovapaalla vakityöstäni ja hoidan omia lapsia kotona tehden nyt töitä kunnallisena perhepäivähoitajana. Koronatilanteen vuoksi minulla ei ole ollu hoitolapsia useampaan viikkoon ja siitä johtuen minut tullaan lomauttamaan perhepäivähoitajan työstä määräajaksi. Onko tässä tilanteessa mahdollista saada työttömyysturvaa kelasta, kun omat tulot käsittää vain kotihoidontuen ja lapsilisän. En kuulu mihinkään liittoon eli työttömyyskassakaan ei auta tässä tilanteessa.
Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15652
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työttömyysturvaa lomautettuna

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 14 Huhti 2020, 10:47

Hei Mama2!

Kun sinut lomautetaan, ole yhteydessä TE-palveluihin ja ilmoittaudu työnhakijaksi. He tutkivat tilanteesi ja antavat työvoimapoliittisen lausunnon työttömyysturvaa varten ja lähettävät sen Kelaan. Jos lausunto puoltaa tuen maksamista, voit hakea työttömyysetuutta Kelasta.

Sinun kannattaa huomioida, että saamasi kotihoidon tuki pienentää työttömyysetuuden määrää. Voit laskea arvion tuen määrästä [url=Hei Mama2!

Kun sinut lomautetaan, ole yhteydessä TE-palveluihin ja ilmoittaudu työnhakijaksi. He tutkivat tilanteesi ja antavat työvoimapoliittisen lausunnon työttömyysturvaa varten Kelaan. Jos lausunto puoltaa tuen maksamista, voit hakea työttömyysetuutta Kelasta.

Sinun kannattaa huomioida, että saamasi kotihoidon tuki pienentää työttömyysetuuden määrää. ]laskurin[/url] avulla.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi