Kysymys vanhempien yhteistaloudesta

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Anonyymi13579
Viestit:1
Liittynyt: 01 Kesä 2020, 00:31

Kysymys vanhempien yhteistaloudesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Anonyymi13579 » 01 Kesä 2020, 15:11

Hei!

Olen 20-vuotias lukiosta juuri valmistautunut nuori ja aion hakea työttömyysturvaa. Hakemuksessa jäin kuitenkin jumiin "Perhesuhteet" kohteessa jossa kysytään "Asutko vanhempiesi taloudessa?".

Tilanteeni on tällä hetkellä sellainen, että asun isän omistamassa asunnossa joka on merkitty meillä molemmilla vakituiseksi asuinpaikaksi. Noin kaksi ja puoli kuukautta sitten isäni lähti lomalle hänen puolison luokse Moskovaan, eikö ole pystynyt/tahtonut matkustaa takaisin Suomeen koronavirustilanteesta johtuen. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee hänen puolison asunnossa Moskovassa, ja todennäköisesti jää siihen vielä muutaman kuukauden ajaksi (hänen kaksoiskansalaisuus mahdollista sen). Tästä johtuen olen käytännössä viime 2,5 kuukauden aikana asunut ja maksanut ruokaostoksista omilla säästöillä ja opintotuella.

Onko tässä tilanteessa oikea merkitä hakemukseen että en asu samassa taloudessa vanhempien kanssa?

Y. Terv.
Anonyymi13579

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14851
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Kysymys vanhempien yhteistaloudesta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 02 Kesä 2020, 15:17

Hei Anonyymi13579!

Voit merkitä hakemukseen kummin vain ja selvittää tilannettasi tarkemmin lisätiedot-kohdassa. Käsittelijä tutkii sitten hakemuksen käsittelyvaiheessa, katsotaanko sinut samassa taloudessa asuvaksi.

Työmarkkinatuki on tarveharkintainen eli sen suuruuteen vaikuttavat omien tulojesi lisäksi vanhempiesi tulot, jos asut heidän kanssaan samassa taloudessa. Jos työssäoloehto täyttyy ja olet oikeutettu peruspäivärahaan, silloin vanhemman luona asuminen ei vaikuta päivärahan määrään.

Ystävällisesti
Maarit | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi