Työmarkkinatuki lukion jälkeen

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Lukionjalkeentukea

Työmarkkinatuki lukion jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Lukionjalkeentukea » 21 Kesä 2020, 17:20

Voiko työmarkkinatukea saada 1.6 alkaen lukion päättymisen jälkeen. TE-keskus on jo ilmoittanut, että estettä tälle ei ole.
Yliopisto opinnnot alkavat vasta syksyllä ja kesätöitä ei ole.

Onko jotain odotusaikaa tms. kun työssäoloehto ei täyty? Lukiosta tuli jokin tiedote, että Koronan johdosta työmarkkinatukea voisi saada poikkeuksellisesti kesän ajalta. Eli että tätä 21vkon odotusaikaa ei sovellettaisi.

Entä pitääkö päätös joka tapauksessa hakea tuli tukea nyt tai ei? Vai haetaanko tukea vasta sitten joskus kun odotusaika täyttyy?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14948
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työmarkkinatuki lukion jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 22 Kesä 2020, 10:37

Hei Lukionjalkeentukea!

Odotusajassa ei ole muutoksia, joten todennäköisesti voit saada tukea vasta odotusajan loputtua. Sinun tulee kuitenkin tehdä työttömyysturvan hakemus nyt, jotta odotusaika määritetään ja saat tiedon kuinka pitkälle se jatkuu.

Jos olet tehnyt esimerkiksi kesätöitä aiemmin, sinun kannattaa ilmoittaa niistä vaikka työssäoloehto ei täyttyisi. Ne voivat kuitenkin lyhentää odotusaikaa.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi