Olenko oikeutettu työttömyysturvaan?

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Hydrangea
Viestit:1
Liittynyt: 02 Heinä 2020, 20:25

Olenko oikeutettu työttömyysturvaan?

Lukematon viesti Kirjoittaja Hydrangea » 02 Heinä 2020, 20:32

Hei, valmistuin keväällä lukiosta ja aikeissani olisi jäädä välivuodelle. Hain yliopistoon kahteen eri koulutukseen, joista pääsin toiseen, mutta en kuitenkaan aio ottaa opiskelupaikkaa vastaan ensikertalaisuuden säilyttämiseksi ensi vuoden yhteishakuun. Tällä hetkellä olen kesätöissä, mutta kun työni loppuvat, enkö ole oikeutettu työttömyysturvaan, koska en ota opiskelupaikkaa vastaan? Olenko mahdollisesti sitten oikeutettu saamaan jotakin muuta tukea? Asun edelleen vanhempieni luona, joten minulla ei ole kuukausittaisia menoja, eikä myöskään tuloja kesätöiden päätyttyä.

Avatar
Vieras

Re: Olenko oikeutettu työttömyysturvaan?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 02 Heinä 2020, 21:02

Sä voit hakea toimeentulotukea omalla hakemuksella.Se että myönnetäänkö sitä koska sulla ei ole menoja niin on eri asia.

Avatar
Vieras

Re: Olenko oikeutettu työttömyysturvaan?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 02 Heinä 2020, 21:04

muista että se palkka huomioidaan toimeentulotuessa sun tuloksi.

Avatar
Vieras

Re: Olenko oikeutettu työttömyysturvaan?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 02 Heinä 2020, 21:46

Sinun pitää ilmoittaitua työttömäksi työnhakijaksi kun työt loppuu. Saat varmaan ns. odotusajan (5 kuukautta) kun sinulla ei ole ammatillista koulutusta. Toimeentulotuen perusosaa voi täysi-ikäinen saada vaikka asuukin kotona.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14948
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Olenko oikeutettu työttömyysturvaan?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 03 Heinä 2020, 15:28

Hei Hydrangea!

Ilmoittaudu te-palveluun työnhakijaksi heti ensimmäisenä työttömyyspäivänäsi. Te-palvelu antaa lausunnon työttömyysetuuden maksamisesta. Kela tutkii oikeuden etuuteen työttömyysturva hakemuksen ja lausunnon perusteella. Jos työttömyysturvan hakijalla ei ole ammatillista koulutusta, niin tällöin työmarkkinatukeen voi tulla asetettavaksi 5 kuukauden odotusaika. www.kela.fi/odotusaika-koulutusta-vailla-oleville.

Jos et voi saada ensisijaista etuutta eli työttömyysetuutta odotusajan vuoksi, niin voit hakea perustoimeentulotukea, joka on viimesijainen etuus. Perustoimeentulotuki koostuu tulojen/varojen ja toimeentulotuessa huomioitavien menojen erotuksesta.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi