Työttömyyskorvaus ja keikkatyö

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Kirjoittaja Vieras 13 Syys 2017, 17:33
Hei! Olen opiskellut ja nyt opiskeluni loppuvat. työpaikaksi olen onnistunut saamaan vain keikkatöitä ja niitä ei ole ainakaan vielä tiedossa kuin muutamaksi päiväksi ja ei edes viikoittain. Vaikuttavatko nämä työt miten työttömyysrahojen maksuun? tiedän että niistä pitää lähettää tilinauhat sinne kelaan siis päivistä joista on saanut rahaa, mutta milloin saa maksun niistä päivistä joilloin on ollut työttömänä? saako sen aina vasta sitten kun kelaan on se tilinauha saapunut. Toinen kysymys: Kun opiskelu loppuu niin onko jotain karenssia/ omavastuu aikaa jonka jälkeen voi vasta lähettää hakemuksen työttömyysajalta? Olen siis opiskellut työmarkkinatuella, mutta loppuopiskelu oli aikaa josta en ole mitään tukia saanut.
Kirjoittaja Kela | työttömyysturva 14 Syys 2017, 14:53
Hei molemmille!

Teidän kannattaa käydä lukemassa Usein Kysytyistä Kysymyksistämme kohdasta Kuinka toimin, kun aloitan osa-aikatyön? vinkkiä tilanteeseenne!

Käytännössä siis, ilmoitukseen merkitään työtunnit sille päivälle, jona työ on tosiasiallisesti tehty. Eli jos työ on tehty syyskuussa, merkitään myös päivät syyskuulle. Pääsääntöisesti odotamme palkkakuittia ennen kuin päätös sovitellusta työttömyysturvasta tehdään. Tarvittaessa, jos palkkakuitin saaminen viivästyy kohtuuttomasti, voi pyytää myös ennakkomaksua. Nettisivuiltamme kannattaa lukea lisää sovitellusta työttömyysetuudesta.

Ensimmäiselle kysyjälle vastaus opintoihin liittyen. Kun opintosi työttömyysetuudella päättyvät, ole yhteydessä TE-palveluihin. Tarvitsemme heiltä uuden lausunnon työttömyydestäsi opintojen jälkeisiä maksuja varten. Opintojen jälkeen voit normaalisti jatkaa työttömyysajan ilmoitusten täyttämistä.

Terveisin
Sanna | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi
Vastaa