Yrittäjä työmarkkinatuella (korona) ja apuraha

Mitkä tulot huomioidaan? Palkka, pääomatulot, sosiaalietuudet? Kysy ja keskustele tulojen vaikutuksesta työttömyysturvaan.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Taike96

Yrittäjä työmarkkinatuella (korona) ja apuraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Taike96 » 07 Kesä 2021, 23:41

Hei!

Olen yrittäjä, joka koronan takia poikkeuksellisesti saa työmarkkinatukea. Sain Taiken 2kk apurahan käytettäväksi ajalle 1.6.-31.8.2021. Voinko käyttää rahan valitsemani ajakohtana (2kk) esim 1.6.-30.7. tai 1.7.-31.8? Maksetaanko minulle työmarkkinatukea siltä ajalta? Jos työskentelen apurahalla esim. 1.7.-31.8. , niin maksetaanko työmarkkinatukea kesäkuun ajalta? Olenko 'työssä' apurahakauden (2kk) ajan? Selvitätkö minulle miten tämä yhdistelmä toimii? Kiitos!

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:16361
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Yrittäjä työmarkkinatuella (korona) ja apuraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 08 Kesä 2021, 09:02

Hei Taike96!

Ilmoitathan sinulle myönnetystä apurahasta TE-palveluihin. Ilmoita apurahasta myös viestillä OmaKelaan kirjautuneena, jotta tieto apurahasta on työttömyysturvan käsittelijällä jo siinä vaiheessa, kun toimitat apurahakautta koskevan työttömyysajan ilmoituksen.

Yrittäjänä täytät työttömyysajan ilmoituksen samalla lailla kuin ennenkin ja ilmoitusta käsiteltäessä tutkitaan, onko apurahalla vaikutusta työttömyysturvaasi.

Ystävällisin terveisin
Sinikka | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Koronakuvat

Työmarkkinatuki ja korona-apuraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Koronakuvat » 12 Kesä 2021, 13:27

Kysyisin samaa asiaa kuin aloittaja sillä erotuksella, että en ole yrittäjä. Olisi tärkeää, että Kela ottaisi asiaan julkisesti kantaa, sillä ainakin aiempien koronatukien kohdalla Kela on tehnyt toisistaan hyvin paljon poikkeavia päätöksiä. Eikä kyse ole siitä, että taiteiljoiden tilanteet olisivat poikenneet toisistaan, vaan päätöksen teossa on ollut isoja eroja. Julkinen kannanotto on tärkeää, jotta Kelan asiakkaat voivat varmistua päätöksen oikeellisuudesta.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:16361
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Yrittäjä työmarkkinatuella (korona) ja apuraha

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 14 Kesä 2021, 08:54

Hei Koronakuvat!

En ole varma mitä koronatukea tarkoitat, jos kyse ei ole yrittäjien väliaikaisesta työttömyysturvasta. Apurahalla työskentelystä ja työttömyysturvasta on palstalla vaikea antaa yksiselitteistä vastausta, koska tilanteita on monia.

On mahdollista, että TE-palvelut antavat kielteisen työvoimapoliittisen lausunnon apurahalla työskentelyn ajalta, jolloin työttömyysetuuteen ei sen perusteella ole oikeutta. Jos lausunto puoltaa edelleen tuen maksamista, Kela tutkii onko apuraha sovittelussa huomioitavaa tuloa eli lasketaanko sen perusteella soviteltu päiväraha. Apuraha voi myös olla tarveharkinnassa huomioitavaa tuloa, jos sitä ei sovitella. Lisäksi on mahdollista, että apurahaa ei huomioida tulona, jos se on tarkoitettu kustannusten korvaamiseen.

Palstalla emme myöskään voi ottaa kantaa päätöksen oikeellisuuteen. Jos asiakas epäilee päätöksen tietoja, hän voi olla yhteydessä asiakaspalveluun. Siellä tilannetta on mahdollista tutkia tarkemmin päätöksen ja siihen annettujen tietojen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi