Työttömyysturva ja satunnainen ansio

Mitkä tulot huomioidaan? Palkka, pääomatulot, sosiaalietuudet? Kysy ja keskustele tulojen vaikutuksesta työttömyysturvaan.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
marypoppins
Viestit:3
Liittynyt: 16 Touko 2019, 23:38

Työttömyysturva ja satunnainen ansio

Lukematon viesti Kirjoittaja marypoppins » 16 Touko 2019, 23:46

hei,

saan työttömyysturvaa ja satuin tekemään yhden kertaluontoisen keikan, jonka ansio on alle 200e eli ei edes pitäisi vaikuttaa tuen määrään. rahat tuli henkilökohtaiselle tilille. luulin, että riittää kun mainitsee asiasta kk raportissa ja kela soveltaa sen perusteella tuen summan jos sillä on tosiaan tässä tapauksessa edes vaikutusta asiaan.
ilmeisesti asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. miten toimin? pitääkö pyytää asiakasta täyttää ilmoituksen tulorekisteriin?? se ei olisi kovin fiksua näin jälkikäteen ja työlästä.. ja miten verot hoidetaan? vai olisiko helpompi (asiakkaan kannalta?) jos palauttaisin hänelle maksamansa summa ja laskuttaisin jonkun laskutusfirman kautta uudestaan? kiitos.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14804
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työttömyysturva ja satunnainen ansio

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 17 Touko 2019, 14:34

Hei marypoppins!

Mikäli et ole vielä työttömyysajan ilmoitusta tehnyt, niin ilmoita tehdystä työstä työttömyysajan ilmoituksessa. Työnantajalla on velvollisuus ilmoittaa maksettu palkka tulorekisteriin sekä hoitaa myös muut maksut, kuten verot. Käsittelijä pyytää sinulta tarvittaessa lisäselvityksiä.

Ystävällisin terveisin
Elina | Työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi