Ensimmäinen työskentelykuukausi ja työmarkkinatuki

Mitkä tulot huomioidaan? Palkka, pääomatulot, sosiaalietuudet? Kysy ja keskustele tulojen vaikutuksesta työttömyysturvaan.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
shknt

Ensimmäinen työskentelykuukausi ja työmarkkinatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja shknt » 31 Heinä 2020, 21:31

Hei,
avopuolisoni saa työmarkkinatukea (itse olen opiskelija), ja hän aloittaa työt 3.8 maanantaina. Palkan hän saa vasta kuun lopussa, joten saako hän silti nostaa vielä tämän kuun työmarkkinatukea, sillä nämä kuun lopussa tulevat palkkatulot eivät auta meitä maksamaan tämän kuun laskuja tai elämisen kuluja, vaikka hän siis periaatteessa onkin jo töissä? Meidän asumistukeamme pienennettiin työmarkkinatuen saamisen vuoksi juuri tästä kuusta alkaen, joten jos hän ei saa tässä kuussa enää työmarkkinatukea, pitäisikö meidän saada asumistuki sitten suurempana?

Myöskin sitä mietin, että jos ensimmäinen palkkapäivä on esimerkiksi elokuun viimeinen mahdollinen pankkipäivä, eli tässä tapauksessa 28.8., milloin meidän pitää tehdä asumistuen tarkastus taas uudelleen, ettei saada hänen palkkojen takia liikaa asumistukea?

Avatar
Vieras

Re: Ensimmäinen työskentelykuukausi ja työmarkkinatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 31 Heinä 2020, 21:35

Työmarkkinatuki loppuu 2.8 kun aloittaa työt 3.8, jos kysymys on kokopäivätyöstä. Osa-aikatyöstä voi saada soviteltua työmarkkinatukea.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15138
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Ensimmäinen työskentelykuukausi ja työmarkkinatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 03 Elo 2020, 08:47

Hei shknt!

Puolisosi ei voi saada työmarkkinatukea 3.8.2020 alkaen, jos hän aloittaa kokoaikatyön. Jos kyseessä on osa-aikatyö, voi hän edelleen täyttää työttömyysajanilmoitusta ja hakea soviteltua työttömyysetuutta. Silloin työpäivät ja -tunnit pitää ilmoittaa.

Yleinen asumistuki kannattaa tarkistuttaa tulojen muutoksen vuoksi. Se tarkistetaan vasta 1.10.2020 alkaen, jos teillä ei ole muita muutoksia tai vuositarkistusta ennen sitä.

Yleisessä asumistuessa etuudet huomioidaan niiden myöntämisajankohdan ja palkat työn tekemisen mukaan. Niitä ei siis huomioida maksupäivän mukaan.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi