Ilmoitusjakso, yrittäjän väliaikainen työmarkkinatuki

Mitkä tulot huomioidaan? Palkka, pääomatulot, sosiaalietuudet? Kysy ja keskustele tulojen vaikutuksesta työttömyysturvaan.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Yrittaja 08
Viestit:1
Liittynyt: 01 Elo 2020, 15:25

Ilmoitusjakso, yrittäjän väliaikainen työmarkkinatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Yrittaja 08 » 01 Elo 2020, 15:47

Miksi yrittäjän työttömyysajan ilmoitusjakso on 4 viikkoa eikä kalenterikuukausi? Hakemuksessa pyydetään arvioimaan tulot yritystoiminnasta kuukaudessa. Yrittäjä tekee kirjanpidon kalenterikuukausittain ja työmarkkinatuen yrittäjätulon raja on 1089,67 euroa kuukaudessa. Lisäksi ohjeessa sanotaan, että sovitellun päivärahan jakso voi olla 4 viikkoa tai kuukausi. Miten voin saada ilmoitusjakson muutetuksi kalenterikuukaudeksi, kun toivottavasti saan joinakin kuukausina yritystoiminnastani tuloja ja saan silloin soviteltua päivärahaa? Tulonhankkimiskulutkin olisi helpompi ottaa huomioon kalenterikuukausittain.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15407
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Ilmoitusjakso, yrittäjän väliaikainen työmarkkinatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 03 Elo 2020, 10:36

Hei Yrittaja 08!

Lähtökohtaisesti maksujakso on tuo 4 viikkoa. Voit halutessasi pyytää jakson muuttamista kalenterikuukaudelle, jolloin käsittelijä tekee päätöksen siitä, voidaanko jakso muuttaa kalenterikuukaudelle.

Nykyisin suurin osa jaksoista on neljän viikon jaksoja, koska tulot huomioidaan sille jaksolle, kun niiden maksupäivä on.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi