Työkorvaus pimeästä työstä

Mitkä tulot huomioidaan? Palkka, pääomatulot, sosiaalietuudet? Kysy ja keskustele tulojen vaikutuksesta työttömyysturvaan.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Pimeaveronmaksaja

Työkorvaus pimeästä työstä

Lukematon viesti Kirjoittaja Pimeaveronmaksaja » 07 Elo 2020, 00:01

Miten työttömyysajan ilmoitukseen merkitään työkorvaus? Käytännössä siis tapahtui seuraavaa: Olen sovitellulla päivärahalla toimiva yrittäjä ja laskutan Ukon kautta. Eräs asiakas halusi maksaa käteisellä. Kysyin lakia lukeneelta ystävältä, onko tämä mahdollista, ja hän sanoi, että on.

En kuulu ennakkoperintärekisteriin. Asiakas pyysi projektia ja maksoi pimeästi. Tein projektin, maksoin saamastani korvauksesta verot ja annoin kuitin. Kuitenkaan asiakas ei ole ilmoittanut tietoja työkorvauksen maksusta tulorekisteriin. Mitään todistusta tehdystä projektista tai todistusta työkorvauksen maksusta en saanut.

Avatar
Vieras

Re: Työkorvaus pimeästä työstä

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 07 Elo 2020, 10:38

Työkorvaus merkitään samalla tavalla kuin työnteko, eli merkkaat työpäivät. Lisätietoja kohdassa voit kertoa miten asia on. Kela kyselee varmaankin lisätietoja jos niitä haluaa.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15138
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Työkorvaus pimeästä työstä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 07 Elo 2020, 12:23

Hei Pimeaveronmaksaja!

Vieras vastasikin jo kysymykseesi hyvin. Voit työttömyysajanilmoituskeen merkitä työpäivät/tunnit, jos se on hankala ilmaista, riippuen työn luonteesta, kerro ilmoituksen lisätiedot-kohdassa asiassa tarkemmin, samoin kuin siitä että sinulla ei ole mitään tositetta työkorvauskesta, jos et sellaista ole saanut. Käsittelijä tarvittaesa pyytää lisätietoja.

Terveisin
Riikka | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi