Peruspäiväraha ja palkanmaksukausi

Mitkä tulot huomioidaan? Palkka, pääomatulot, sosiaalietuudet? Kysy ja keskustele tulojen vaikutuksesta työttömyysturvaan.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Eivoiolla

Peruspäiväraha ja palkanmaksukausi

Lukematon viesti Kirjoittaja Eivoiolla » 21 Syys 2020, 13:10

Hei ,

Kuinka pystyy vaihtamaan peruspäivärahan etuuden hakujakson vastaamaan uuden keikkatyön palkanmaksujaksojen kanssa?

Minkä ajan palkka ylipäätään huomioidaan kussakin etuusjaksossa? Ja jos esimerkiksi palkka maksetaan 2viikon välein ja kuukaudessa on tienannut vaikka 280e yhden viikon aikana niin katsotaanko silloin ettei sallittu raja ylity, koska koko kuukauden aikana ei ole kuitenkaan tullut yli 300e tuloja?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15656
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Peruspäiväraha ja palkanmaksukausi

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 21 Syys 2020, 15:38

Hei eivoiolla!

Jaksoja ei oikeastaan enää muuteta lakimuutoksen jälkeen, koska nyt maksuajankohta ratkaisee sen, mille jaksolle palkka huomioidaan, eikä enää tarvitse jäädä odottamaan palkanmaksutietoja.

Palkka huomioidaan siis sille jaksolle, milloin työttömyysetuus maksetaan. Jos palkanmaksupäivät olisivat esimerkiksi 12. päivä ja 25. päivä, niin silloin ne huomioidaan sille jaksolle mihin ne osuvat. Jos esimerkiksi ensimmäiselle työttömyysajan ilmoituksen jaksolle tulee yksi palkanmaksu joka on 280€, niin silloin sille jaksolle ei huomioida tuloja laisinkaan, jos tuki maksetaan kalenterikuukauden ajalta.

Jos vaikka seuraava työttömyysajan ilmoitus on ajalta 15.10 - 12.10. niin silloin siihen huomioitaisiin palkat jotka on maksettu tuolle aikavälille eli 25.9. ja 12.10. maksetut palkat.

Toivottavasti tämä selkeytti asiaa.

Muutoksesta on tiedotettu viime vuoden keväällä:
https://www.kela.fi/ajankohtaista-tyott ... yysetuutta

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi